Karhuvuoren kuntoradalle voimistelupiste (ID 32)

Julkaistu 01.09.2022

EI JATKOON

Karhuvuoren kuntoradalla on tällä hetkellä pieni kuntopiste, jossa on pari leuanvetotankoa sekä vatsalihasten tekoon tarkoitettu lauta. Kuntoradalle voisi toteuttaa uuden laajemman kuntoilupisteen samalla tyylillä kuin esimerkiksi Katariinanpuistossa. Kuntoiluvälineiden sijoituspaikka voisi olla ”Innon kopin” vieressä Lehtikuusentien päädyssä, jolloin myös 2 kilometrin lenkkiä kiertävät pääsisivät osallistumaan kuntoiluun. Lisäksi paikkaan olisi hyvä huoltoyhteys tarvittaessa.

Idean hyödyt

Idea lisäisi kaikkien kuntorataa käyttävien kuntoilumahdollisuuksia ja voisi lisätä kuntoradan houkuttelevuutta.

Idean jätti Jouni Lapinkangas

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.