Haukilahden uimapoukaman kunnostus (ID 158)

Julkaistu 05.09.2022

JATKOON

Mussalon Haukilahden uimapaikka on suosittu niin nuorten, perheiden kuin seniorienkin virkistyspaikkana. Hiekkapohja ja mukavasti syvenevä ranta sekä puhtaana ja levättömänä pysyvä vesi houkuttelevat uimareita muualtakin Kotkasta. Rannasta on vuosien mittaan huuhtoutunut hiekkaa pois ja terävät kivenlohkareet ovat tulleet esiin ja hankaloittavat rantaan pääsyä. Myös veden alla on muutama kivi, joihin saattaa satuttaa varpaansa. Muutaman kiven poisto ja hiekkakuorma takaisivat täydellisen virkistäytymisnautinnon vailla loukkaantumisvaaraa. Mahdollisesti uimapaikkaa voisi rajata muutamalla poijulla kauempana rannasta liikkuvien veneiden varalta.

Idean hyödyt

Aikaisin keväästä myöhään syksyyn aikaisesta aamusta myöhään iltaan käytössä oleva virkistymispaikka ansaitsee kunnostuksen. Nuorisolle kiva kokoontumis- ja virkistymispaikka, perheille mukava tulla, kun parkkitilaakin löytyy, seniorit pääsisivät helpommin uimaan eikä loukkaantumisvaaraa olisi. Kunnostus lisäisi kaikkien kotkalaisten hyvinvointia.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

”Rantaparlamentilta” on ainakin tullut kiitettävästi kannustusta ja neuvoja, mikä kivi olisi syytä poistaa ja mikä jättää istumakiveksi.

Idean jätti Raija Keveri

Vastaus

Ideasi on edennyt jatkoon ja sitä käsitellään Länsi-Kotkan työpajassa 18.10. klo 17-19 Nuorisotila Welhossa (Tarinatie 1, 48350 Kotka).

Ideaa käsiteltiin työpajassa ja se eteni äänestykseen.