Avanto-/kylmävesiuinti Kärkisaareen (ID 165)

Julkaistu 05.09.2022

EI JATKOON

Kylmä-/avantouintimahdollisuus Kärkisaareen: Paikassa on jo toimiva laituri. Laiturin yhteyteen tarvitsisi asentaa talviajaksi vesipumppu pitämään laiturin edustan sulana pakkasaikaan. Kärkisaaresta löytyy myös puku- ja saunatilat, joita voisi hyödyntää. Saunarakennus on toki pieni, joten saunamahdollisuutta voisi tarjota vuoropäivinä esim. naisille ja miehille. Toki avantouintimahdollisuutta voitaisiin tarjota myös ilman saunaakin, jolloin pelkkä pumppu riittäisi, mutta saunamahdollisuus lisäisi käyttäjien määrää huomattavasti. Saunatilojen käyttömaksuilla katettaisi kustannukset.

Idean hyödyt

Rannassa käy kesäaikaan kotkalaisia uimassa, joiden kanssa avantouintimahdollisuudesta ollaan kesän aikaa unelmoitu. Avantouinti ja saunominen lisää tutkimusten mukaan hyvinvointia. Kotkassa on tällä hetkellä paljon innokkaita avantouimareita ja moni kaipaa lisää avantouintipaikkoja, sillä nyt käytössä olevat ovat jo kovassa käytössä ja väkeä on usein paikalla enemmän kuin mukavasti mahtuu. Länsi-Kotkan alueelta avantouintipaikka puuttuu.

Idean jätti Sanna Villikka

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Tämä idea ei etene jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa, sillä Kärkisaari ei ole Kotkan kaupungin hallinnoima alue. Siitä syystä ideaa ei voida Osbussa toteuttaa.