Työpaja Indie – elokuvan tekemiseen (ID 7)

Julkaistu 24.08.2022

JATKOON

Työpaja koostuisi luennoista sekä pienimuotoisista kuvauksista. Luentoja voisi pitää kirjastossa tai myöskin kesällä vaikkapa Kyminlinnan kesäteatterissa. Työpaja huipentuisi pienimuotoisen elokuvan tekemiseen jonka koko voisi olla 5 – 15 minuutin välillä. Käytännössä siis perehdyttäisiin nopesti miten käsikirjoitus tehdään, miten näyttelijöihin lähestytään, mitä kuvauksissa tapahtuu, mitä kaikkea jälkityöskentely ja leikkaaminen vaatii ja miten omaa tuotostaan siten markkinoidaan sekä jaellaan. Kyseessä on ihan pienimuotoinen työpaja jonka kesto voi olla 2 – 3 päivään ja siinä tuodaan vain indie – elokuvan perusteet esille konkreettisesti ja käytännön kautta. Työpaja voisi olla liikkuva eli luentoja ja kuvauksia voisi pitää eri puolilla Kotkaa kuten Kotkan saarella, Karhulassa, Karhuvuoressa tai myöskin niissä osissa Kotkaa joissa harvoin tehdään tai tapahtuu mitään. Luennoitsijat löytyisivät Kotka – Kymenlaakso alueelta sekä etenkin Kouvolassa on hyvin vahva indiegenre ja luennoitsijoita voisi pyytää sieltä tänne. Indiegenre toimii ylipäätään talkoohengellä ja uskon että tuota talkoohenkeä olisi mahdollista saada myöskin tähän työpajaan. Indie tuotannot ovat joskus muuttuneet oikeiksi elokuvatuotannoiksi tai ne ovat ruokkineet sellaisen syntymistä ja tällöin voidaan myöskin miettiä voisiko indietuotanto työllistää. Tampereella luotiin Star Wreck Pirkinning harrastelijelokuva joka menestyi kansainvälisestikin hyvin ja tämän pohjalta syntyi myöhemmin Iron Sky elokuvasarja.

Idean hyödyt

Kotkassa elokuvien tuotanto on vahvaa ja sen vanavedessä indie – elokuvien genre on viime vuosina voimistunut. Indiessä siis tehdään itsenäisesti ja omalla rahoituksella pienimuotoisia paikallisia elokuvia sekä yleensä vielä genre – elokuvia. Kotkassa on tehty Epätoivo – trilogia ja tulossa on Kotkan Poika elokuva. Lisäksi syksyllä 2021 pidettiin Kyminsuussa pienimuotoinen indie – elokuvatapahtuma, Kymi indie festival. Indie – elokuvien tekemiseen voi myöskin sisällyttää musiikkivideot ja tällöin tekijöiden määrä kasvaa. Joten indie – elokuvagenreä kannattaa siis tukea ja kehittää jatkossakin Kotkassa. Pääkohde on nuoret ja myöskin nuoret syrjäytyneet. Moni syrjäytynyt nuori kuvailee aika paljon nykyään ja hän ei tiedä miten jaella tuota tekemistään.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Mukana voisi olla Kotkan Kulttuuri ry jolla on jo Kymi indie festival, Kyminlinnan kesäteatteri voisi olla myöskin varteen otettava kumppani sekä Kaakon elokuvakomissio. Tietenkin paikallisilla indie – elokuvan tekijöillä joilla on vahvat kontaktit esimerkiksi Kouvolaan ovat merkittävässä roolissa.

Idean jätti Jarno Jäppinen

Vastaus

Ideasi on edennyt jatkoon ja sitä käsitellään koko Kotkan työpajassa 20.10. klo 17-19 Kotkan kaupungintalon valtuustosalissa (Kustaankatu 2).

Ideaa käsiteltiin työpajassa ja se eteni äänestykseen.