Robotti- ja koodikerho lapsille ja nuorille (ID 126)

Julkaistu 25.08.2022

EI JATKOON

Robotti- ja koodikerho lapsille ja nuorille. Kerhossa lapset itse suunnittelevat, ohjelmoivat ja valmistavat omia robotteja; opiskelevat ohjelmointikieliä ja oppivat koodauksen perusasiat. Opiskelu parantaa muistia ja huomiokykyä, kehittää logiikkaa ja luovaa ajattelua. XAMKin ja EKAMIn opiskelijat voisivat työskennellä opettajina ja samalla suorittaa työharjoittelua.

Idean hyödyt

Valitettavasti Kotkassa on hyvin pieni valikoima kerhoja ja muuta vapaa-ajan toimintaa lapsille ja nuorille (urheilua paitsi). IT-, robotiikka- ja koodauskursseja ei tarjota ollenkaan. Samaan aikaan on kysyntää ja kiinnostusta!

Mahdolliset yhteistyökumppanit

– XAMK ja EKAMI – Googlen palvelinkeskus – Kotkan Game-alan ammattilaisia – Koodikerho-verkosto (opetusmateriaalit) – StartT hanke (kansainvälinen ja yhteisöllinen hanke, joka tarjoaa materiaaleja, ideoita, konkreettista tukea sekä maksutonta koulutusta)

Idean jätti Irina Vasilyeva

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.  

Kerhotoimintaa järjestetään nuorisotiloissa perustyönä. Myös vastaavanlaista toimintaa on suunnitteilla, joten idea ei etene jatkoon Osbussa.