Saimaan kanavan rahat halutaan valtatie 15:n parantamiseen

Julkaistu 05.05.2022

Kymenlaakson keskeiset toimijat ovat lähettäneet vetoomuksen Liikenne- ja viestintäministeriöön sekä varautumisen ministeriryhmälle. Kymenlaaksolaistoimijat esittävät ministeriöille, että Saimaan kanavan korjaamiseen varatut määrärahat kohdennetaan valtatien 15 parantamiseen välillä Kotka – Kouvola.

Vetoomuksessa todetaan, että Saimaan kanavan sulkujen pidennys ei ole enää ajankohtainen liikennehanke Venäjän hyökkäyssodan seurauksena. Sen sijaan hallituksen tulisi vahvistaa nyt kaikin keinoin Suomen huoltovarmuutta ja yhä tärkeämpää on sujuvoittaa maan sisäisiä yhteyksiä huoltovarmuuden turvaamiseksi.

Valtatie 15 on tärkeä väylä huoltovarmuuden näkökulmasta, kulkeehan sitä pitkin HaminaKotkan satamasta Itä- ja Pohjois-Suomeen merkittävät määrät kaupan tavaraa ja teollisuuden raaka-aineita. Teollisuuden investointien saamiseksi Kymenlaaksoon on muuttuneessa tilanteessa kiinnitettävä erityistä huomiota tiestöön. Väylien tulee olla priimakunnossa, jotta saamme maakuntaan edelleen teollisia investointeja ja lisää yrityksiä korvaamaan menetettyä idänkauppaa.

Kymenlaakson toimijoiden yhteinen vetoomus on ohessa liitteenä.

VETOOMUS_Saimaan kanavan korjausmäärärahat valtatie15 Kotka-Kouvola kunnostamiseen