Meripäivämuraalin maalaus alkaa

Julkaistu 02.05.2022

Meripäivien 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettavan meripäivämuraalin maalaustyöt käynnistyvät maanantaina 2.5.
Teos maalataan Kotkansaarelle Toivo Pekkasen koulun Kymenlaakson kadun puoleiseen päätyseinään. Muraalin maalaavat Mimmit peinttaa -taidekollektiivin taiteilijat Poppamaija, Ruusa ja Viv Magia. Työryhmä on suunnitellut muraalin meripäiväkävijöiden muistojen pohjalta.

”Seuraamme innolla työn etenemistä ja odotamme malttamattomina muraalin valmistumista. Luonnokset nähtyämme olemme entistä vakuuttuneempia siitä, että tämä on hieno tapa juhlia 60-vuotiaita Meripäiviä ja kävijöiden meripäivämuistoja”, iloitsee Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Meripäivämuraalin on tarkoitus valmistua viikon aikana. Muraalia juhlitaan Meripäivillä, torstaina 28.7. klo 17 Toivo Pekkasen koululla järjestettävässä muraalijuhlassa. Juhlan ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Muraali toteutetaan yhteistyössä Kotkan Meripäivien, Kymenlaakson Museon ja Mimmit peinttaa -taidekollektiivin kanssa. Projekti on saanut rahoitusta Taiteen edistämiskeskuksesta.