Kotka avustaa Ukrainan sodan uhreja 50 000 eurolla

Julkaistu 07.03.2022

Kotkan kaupunki avustaa Ukrainan sodan uhreja 50 000 eurolla.
Kaupunginhallitus päätti Ukrainan valtion ja kansan hätätilan lievittämiseksi annettavasta avustuksesta 7.3.
Avustus välitetään Suomen Punaiselle Ristille käytettäväksi Ukrainan humanitaariseen avustamiseen. Samalla kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi tarkoitusta varten 50 000 euron lisämäärärahan.

Suomen suurimmat eli C21-kaupungit ovat valmistelleet avun antamista Ukrainalle. Osa kaupungeista on tehnyt asiasta päätöksen kaupunginhallituksessaan 28.2. ja muut tekevät asiasta päätöksen heti kun kaupunginhallitus seuraavan kerran on kokoontumassa.

Ukrainan kansa on joutunut humanitaariseen hätätilaan Venäjän valtion hyökättyä maahan. Ukrainan valtio on esittänyt kansainvälisen vetoomuksen maan ja sen kansalaisten kiireellisestä tukemisesta.

Monet toimijat, mukaan lukien Suomen valtio, ovat jo tehneet tukipäätöksiä Ukrainan auttamiseksi. Myös Ukrainan suurlähetystö on lähestynyt joitakin Suomen kaupunkeja avunpyynnöllä Ukrainan valtioon ja sen väestöön kohdistuneiden sotilastoimien aiheuttamien vahinkojen ja menetysten lieventämiseksi.

Kaupunkien avustukset annetaan rahana tai humanitaarisena materiaaliapuna yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestöjen tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kautta. tarvikelahjoitukset toteutetaan yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa, rahalahjoitukset voidaan saattaa perille esimerkiksi SPR:n kautta. Humanitaarisen avun antamisen voidaan katsoa kuuluvan kuntalaissa määriteltyyn kunnan toimialaan.