Lasten kulttuuriviikoilla 6.-27.2. juhlitaan lastenkulttuuria turvallisesti

Julkaistu 06.02.2022

Lasten kulttuuriviikot järjestetään kaikkien juhlana kolmen viikon aikana Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Loviisassa, Pyhtäällä ja Virolahti-Miehikkälässä. Samalla juhlistetaan nyt jo 40. kerran järjestettävää lastenkulttuurin tapahtumaa.
Koronaepidemian jatkuessa viikkojen ohjelmat on muokattu turvallisesti koettaviksi niin etänä kuin lähisisältöinä. Viikoilla on paljon virtuaalista ohjelmaa liveohjelman rinnalla. Mukana ovat kuitenkin kaikki tutut lastenkulttuurin elementit esityksineen ja työpajoineen sekä uutuuksia, jotka nyt tapahtuvat ulkona.

Hienon lumisen talven ansiosta ulkona tapahtuvia tilaisuuksia on voitu lisätä ja samalla lisääntyy ystävä- ja sukuporukoiden osallistumisen turvallisuus. Esimerkkejä ulkotilaisuuksista:

  • Tarinapolku Kappelinpuistossa tehtävineen, Loviisa
  • Loviisan taidekoulun oppilaiden teokset nyt jokaisen ulottuvilla, Loviisa
  • Touhua talvipäiviin, tehtävärata ja valokuvasuunnistus, Pyhtää
  • Jäätaidegalleria-projekti, Hamina
  • Merirosvojuhlat ja Merirosvoseikkailun avajaiset, Hamina
  • Taikalumi-työpaja, Hamina
  • Lumiukko-haaste Virolahden ja Miehikkälän alakouluille

Viikot sisältävät kaksi erillistä ohjelmakokonaisuutta. Lapsiperheille suunnattu digitaalinen ohjelma on koottu yhteiseksi ohjelmaksi koko alueelle.

Toinen ohjelmakokonaisuus on jokaisen kunnan oma ohjelma, joissa on osuudet lapsiperheille sekä päiväkodeille ja alakouluille. Ohjelmiin voi viikkojen aikana tulla päivityksiä ja lisäyksiä koronatilanteen muuttuessa.

Tapahtumakokonaisuuksien ohjelmat löytyvät verkkosivuilta www.lastenkulttuuriviikot.fi

Kuten muutkin Koppa-verkoston lastenkulttuuripalvelut Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmat ovat maksuttomia osallistujille.

Kulttuuriviikkojen mainosjulisteesta järjestetään perinteisesti kilpailu alakouluille. Voittajateoksesta tehdään viikoille juliste ja viestinnän ilme.  Viime syksynä kouluilla pidetyn alkukarsinnan jälkeen kilpailutöitä saapui 36. Voittajasta järjestettiin kaikille avoin äänestys.

Vuoden 2022 julistekilpailun voittajatyössä tanssii leikkisä panda ja sen tekivät loviisalaiset neljäsluokkalaiset Hilla Koskinen, Adele Pukkila ja Verneri Väkevä Valkon koulussa.
Lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailun näyttely löytyy myös www.lastenkulttuuriviikot.fi -sivustolta.

Kotkassa kulttuuriviikot toteutuvat päiväkodeissa ja alakouluissa digitaalisesti. Ohjelma on iloinen kattaus tanssia, musiikkia, työpajoja, teatteria ja taikuutta. Kotkalaiset lapsiryhmät ja luokat voivat kokea Maddaleenan talvikekkerit, osallistua Tanssikoulu Vikmanin tanssityöpajoihin, katsella nukketeatteriesitystä Siilin talvesta tai hämmästellä ammattitaikuri Timo Tiikkaisen huikeaa taikatuokiotallennetta.

Pyhtäällä kulttuuriviikot aloitetaan Kissanviiksen askartelupusseilla. Tee se itse-pusseja, jotka sisältävät materiaaleja ja ohjeet, jaetaan Pyhtään kirjastossa. Perheen tai kaveriporukan yhteistä tekemistä on tehtävä ja valakuvasuunnistus Touhua talvipäiviin Huutjärven ympäristössä ja Lasten iltaseikkailu – Jäätikkö sulaa Pyhtään kirjastossa. Apostolien kyydissä -kirkkoseikkailu tapahtuu Pyhtään kirkossa. Koko perheen työpajassa bongataan vihkiristejä ja etsitään kätkettyjä papyruskääröjä, joiden avulla selviää, mihin kaikkialle apostolien askeleet maailmankartalla kulkivat.

Lasten kulttuuriviikkoja järjestää Kymenlaakson ja Loviisan lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa.

www.lastenkulttuuriviikot.fi