Kymi Sinfonietta palaa takaisin yleisön eteen

Julkaistu 10.02.2022

Kymi Sinfoniettan toiminta siirtyi verkkoon joulun jälkeen omikron-virusmuunnoksen aiheuttaman pahentuneen koronatilanteen ja uusien yleisörajoitusten vuoksi. Nyt orkesterin on jälleen aika palata elävän yleisön äärelle.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 4.2. päätöksen, jolla lievennetään Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksia. Päätöksen mukaan 50-500 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujilla on määritellyt istumapaikat ja osallistujamäärä on enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Aluehallintoviraston päätös merkitsee sitä, että helmikuun lopusta lähtien orkesterin konsertit kuullaan normaalisti elävän yleisön edessä. Ensimmäinen näistä konserteista on keskiviikkona 23.2. klo 19 Kotkan konserttitalolla kuultava ”Rakkaudesta barokkiin” -konsertti.
Tämänhetkisen tiedon mukaan saliin voidaan ottaa siis puolet normaalista yleisökapasiteetista. Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti terveysturvallisuus huomioidaan edelleen aiempaan tapaan konserteissa. Päivitetyt turvallisuusohjeet julkaistaan orkesterin nettisivuilla www.kymisinfonietta.fi ennen ensimmäistä livekonserttia.

Helmi-maaliskuun verkkokonsertit

Kymi Sinfoniettan muusikot suunnittelivat koronasulun aikana kolme verkossa julkaistavaa kamarikonserttikokonaisuutta mielenkiintoisine juontoineen. Näistä kaksi on kuultavissa ennen livekonsertteihin siirtymistä.

”Kamarimusiikkia kolmelta vuosisadalta” -konsertti julkaistaan perjantaina 11.2. klo 19 ja Harmoniemusik-konsertti keskiviikkona 16.2. klo 19. Kolmas, ”Valoa näkyvissä” -konsertti julkaistaan maaliskuun loppupuolella keskiviikkona 23.3. klo 19. Konsertit ovat maksuttomia.

Tiedot näistä verkkosisällöistä (mm. konserttilinkit) julkaistaan osoitteessa https://www.kymisinfonietta.fi/konsertitverkossa sekä orkesterin sosiaalisen median kanavilla. Orkesteri on yhteydessä kausikorttilaisiin lippuhyvitysten ym. osalta.