Kymi Sinfonietta jatkaa metrin turvavälillä – konsertit terveysturvallisuus edellä

Julkaistu 09.09.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset 3.9. alkaen, mikä merkitsee mm. sitä, että sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoituksia.

Kymi Sinfoniettan kolme seuraavaa konserttia toteutetaan kuitenkin edelleen turvavälein niin, että yksittäisen tai samaan seurueeseen kuuluvien henkilöiden etäisyys toisiin kuulijoihin on noin yksi metri. Aluehallintoviraston ja alueellisen koronakoordinaatioryhmän ohjeistuksen mukaisesti Kymi Sinfoniettan konserteissa toteutetaan edelleen tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Lisäksi konserteissa huomioidaan muut terveysturvallisuutta parantavat käytännöt, kuten kasvomaskien käyttö ja lähikontaktien välttäminen.

Koronaturvallisuus huomioiden konserttisaleihin otetaan seuraaviin jo myynnissä olevaan kolmeen konserttiin noin yhden metrin turvavälein 180-280 henkilöä riippuen konserttipaikasta (Kotkan konserttitalo ja Kouvolan keskuskirkko).
Konserttien liput ovat paikkanumeroituja Kotkan konserttitalolla, Kouvolan keskuskirkossa ihmiset ohjataan istumapaikoille. Konserttisalit on jaettu katsomolohkoihin ja konsertteihin pääsy tapahtuu useasta eri ovesta koronaturvallisuus huomioiden ja ruuhkia välttäen. Kasvomaskeja tulee käyttää edelleen aina kun se on mahdollista konserttitalojen ovilta lähtien.
Ensisijaisena tavoitteena on, että kuulijat pääsevät nauttimaan elävästä musiikista turvallisin mielin ja yhden metrin turvavälit on mahdollista pitää koko konserttivierailun ajan. Tiloja siivotaan tehostetusti tilaisuuksia varten ja turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä valvotaan. Orkesteri pyytää yleisöä tutustumaan päivitettyihin turvallisuusohjeisiin kotisivuillaan www.kymisinfonietta.fi.

Luvassa rakkausteema, Mozartia ja valoenergiaa

Kymi Sinfoniettan seuraavien kolmen konsertin liput ovat myynnissä.
Keskiviikkona 15.9. Kotkan konserttitalolla ja torstaina 16.9. Kouvolan keskuskirkossa kuultavaan konserttiin vieraaksi saapuu harpunsoittaja, sopraano Arianna Savall, joka on yksi arvostetuimmista barokkiharpisteista ja -laulajista maailmassa.
Hän perusti oman yhtyeensä Hirundo Maris vuonna 2008 yhdessä norjalaisen multimuusikko Petter Udland Johansenin kanssa. Nyt nämä kaksi monipuolista taiteilijaa yhdistävät voimansa sykähdyttävällä ”Tuhat vuotta ikuista rakkautta” -teemalla. Konsertit kuullaan molempina konsertti-iltoina klo 17 ja klo 20.

Keskiviikkona 29.9. Kotkan konserttitalolla klo 17 ja klo 20 Kymi Sinfoniettan vieraana on yksi sukupolvensa monipuolisimmista suomalaisista muusikoista, Janne Nisonen, joka liikkuu vaivattomasti niin kapellimestarin, konserttimestarin, viulusolistin kuin kamarimuusikonkin roolien välillä. Tässä konsertissa kapellimestarina toimivalla
Nisosella on tuomisinaan upea Mozart-ohjelma, joka on kuin läpileikkaus säveltäjän vaikuttavimmista teoksista. Mozatin klarinettikonserton solistina on Harri Mäki, joka muusikon uransa lisäksi toimii myös Sibelius-Akatemian puupuhallinmusiikin professorina.

Keskiviikkona 13.10. klo 19 Kotkan konserttitalolla kuultava konsertti on osa uutta kaupunkifestivaalia ”Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa”. Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen tuottaman tapahtumakokonaisuuden ohjelma koostuu valo- ja äänitaideteoksista sekä valaistuista kohteista.

Kymi Sinfoniettan osuus on yhdistelmä vangitsevaa musiikillista kerrontaa, tunnelmaan heittäytyviä muusikoita ja valojen magiaa. Konsertti sisältyy myös orkesterin taiteellisen neuvonantajan Olari Eltsin ideoimaan Red House! -konserttisarjaan marsittaen esiin aikamme kirkkaimpia ja kiinnostavimpia musiikillisia ilmiöitä ja arvostetuimpia säveltäjiä.

Konsertin solistina on ilmeikäs sopraano Piia Komsi. Konserttikokonaisuuden valaistuksesta vastaa Joonas Tikkanen, joka on monipuolinen valo-, video- ja lavastussuunnittelija. Tikkasen suunnittelutyötä on nähty lukuisissa näyttämötaiteen teoksissa ympäri Suomen sekä ulkomailla muun muassa Ruotsissa, Indonesiassa sekä Saksassa.

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Tarvittaessa lipun voi lunastaa orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka, puh. 05 234 4891), Kuusankoskitalon ja Manskin (auki tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista sekä konserttitalojen lipunmyyntitiskiltä ennen konserttia. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan. Ennakkomyyntipaikoissa tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
Päivitetyt yleisön turvallisuusohjeet julkaistaan osoitteessa www.kymisinfonietta.fi.