Pyörätie Karhulasta Hurukselaan (ID #225)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Hurukselantie on varsin kapea käyttöön nähden. Kevät – syksy aikana tietä käyttävät myös pyöräilijät. Heille ei ole leveää piennarta ja autoilijat joutuvat väistämään heitä pahoissakin mutkapaikoissa. Tieliikenteen turvallisuuden vuoksi tulisi vähintään olla leveä piennar tai pyörätie. Pyörätie lisäisi hyvinvointia ja yhä useammat voisivat tehdä esim. päiväretken pyörällä Susikoskelle taikka Kultaankoskelle. Myös vanhaan idylliseen kylään voisi tutustua pyöräillen.

IDEAN HYÖDYT

Idea vaikuttaisi tieliikenteen turvallisuuteen, vapaa-ajan- ja työmatkapyöräilijöiden viihtyvyyteen. Toisi elävyyttä lähiseudun maaseudulle. Hurukselan yrittäjät voisivat hyötyä (Susikosken baari, Kalliomäen luomutila, Erämys.)

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Ely

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa, sillä sen toteuttaminen ylittää osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Kotkan kaupungin strategian 2025 yhtenä toimenpiteenä päätettiin laatia kestävän liikkumisen ohjelma kävelyn, pyöräilyn sekä joukkoliikenteen edistämiseksi. Kestävän liikkumisen Kotka -ohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 23.9.2019.

Linkki Kestävän liikkumisen Kotka -sivuille:

Kestävän liikkumisen Kotka

Kestävän liikkumisen ohjelman perusteella laaditaan kulkutapakohtaiset kehittämissuunnitelmat, joista yksi on pyöräliikenteen kehittämissuunnitelma. Suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseen. Kotkan kaupunkirakennelautakunta hyväksyi Pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman 17.3.2020.

Linkki pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman sivulle:

Pyöräliikenteen kehittämissuunnitelma