Pesu ja siivous. (ID #285)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON 

Roskien keräystä kaikkialta, katu-, liikennekylttien, kaiteiden jne. pesua ja tarvittaessa maalaus. Lisää roska-astioita.

IDEAN HYÖDYT

Siistissä ympäristössä viihtyy, olo paranee. Roskaaminen vähenee, kun on siistiä. Nyt kun niitä maskeja heitellään ympäriinsä, niin on kyse kirjaimellisesti terveydestä. Kotkasta hyvän olon kaupunki!

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kaikki mukaan! Talkoita kahvi”palkalla”. Muina aikoina yksityiset osallistujat voisivat saada esim. kouluruokaloista tai ravintoloista (= kaupungin tukea korona-aikana heille) yksinkertaisen ruoan.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Kaupunki rakentaa kokonaisuutena huoltotoimiaan eikä yksittäisiä roskiksia voida osallistuvan budjetoinnin kautta lähteä toteuttamaan. Jokainen roskis vaatii tulevaisuudessa huoltotoimenpiteitä ja sen tulee liittyä saumattomasti kokonaispalveluketjuun. Osallistuvalla budjetoinnilla haetaan uusia ideoita ja toiminnallisia asukkaiden kanssa yhdessä tehtäviä projekteja. Kaupungin yleinen roskahuolto on päivittäistä työtämme ja roskiksien lisäämien vaatii laajempaa kokonaisvaltaista suunnittelua ja tarkastelua isommassa mittakaavassa.