Mansikkalahden uimaranta (ID #156)

Julkaistu 09.04.2021

JATKOON 

Mansikkalahden uimarannalle uimalaiturin lähelle isompi, suojaisampi pukukoppi ja valot.

IDEAN HYÖDYT

Kotkassa on voimakkaasti lisääntynyt kylmävesi-/avantouinti. Etenkin nyt korona-aikana. Useasti on ollut ruuhkaa pukukopin luona. Tämän hetkinen pukukoppi todella pieni, jos on talvivaatteet päällä sekä tuuli pyörittää kopin sisällä, koska koppi on avoin ylhäältä ja alhaalta.

Ketä hyödyntää: useaa ihmistä LISÄTEN niin fyysistä kuin psyykkistä hyvinvointia. Tästä on ihan tutkittua tietoa. Vaikuttaa, että vuosi vuodelta on uimareiden määrä lisääntynyt. Meillä on kyllä Sapokassa maksullinen mahdollisuus aamuisin klo 7-10 kylmävesi-/avantouintiin 3€/krt tai iltaisin saunan kanssa 6€/krt. Usealle voi olla kynnyskysymys jo tuo 3€ sekä aika. Innokkaimmat käyvät joka päivä, muutamat jopa useamman kerran päivässä. Esim. opiskelijan tai työttömän budjetissa tuokin raha on iso lovi.

Etenkin nyt korona-aikana avanto on lisännyt hyvinvointia. Tänä talvena innokkaimmat ovat ylläpitäneet avantoa ja jopa paukkupakkasilla kävijöitä riittänyt. Vielä ehkä helpommin kuljettavat rappuset, koska iäkkäämmät ihmiset ovat joutuneet lopettamaan vuosikymmeniä tapansa käydä uimassa, koska käsivoimat eivät riitä ylösnousemiseen. Uinti kylmässä vedessä on ollut heidän henkireikä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Luulen, että innokkaimmat uimarit olisivat mahdollisesti innokkaana toteuttamassa.

IDEAN JÄTTI: Anneli Peltoniemi

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Saimme paljon erilaisia ideoita koskien Mansikkalahtea, ja näitä ideoita käsitellään yhteisenä kokonaisuutena Kotkansaaren ja Hovinsaaren verkkotyöpajassa, joka on torstaina 6.5. klo 17-19 (Teams).