Mahdollisuuksien Sunila (ID #289)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON 

Sunilan ja Suulisniemen alueella liikkuessa ei voi kuin ihailla alueen lukuisia luonnonkauniita paikkoja ja toisaalta miettiä, miksi alue on jätetty ihan unholaan. Edelliset satsaukset vaikkapa lähiliikuntapaikkoihin tai leikkipaikkoihin lienee ehkä 90-luvulta? Ehkä nyt olisi jo tämänkin alueen vuoro. Yksi unohdettu hieno paikka on Sunilan kenttä, joka talvisin on aktiivisessa käytössä, kiitos hiihtoladun ja luistinradan. Talven ulkopuolella hieno alue Alvar Aallon talojen vieressä on kuitenkin lähinnä lähiluonnon ympäröimä pelkkä pölisevä hiekkakenttä – ruosteisella moukarihäkillä rumennettuna.

Alue olisi mitä mainioin paikka monipuoliseksi lähiliikunta-alueeksi. Osallistuvan budjetoinnin rahoituksella alueelle voitaisiin toteuttaa esim. frisbeegolf-rata ja ulkokuntosalivälineitä. Lisäksi voitaisiin kunnostaa vieressä oleva kuntopolku. Tämä olisi kokonaisuudelle hyvä alku, joka toivottavasti saisi jatkoa muusta kaupungin rahoituksesta.

IDEAN HYÖDYT

Sunilan ja Suulisniemen alueella asuu runsaasti lapsia, joilta puuttuu kokonaan kunnon leikkipaikka, lähiliikuntapaikka ja kohta myös koulu. Lähivuodet koulu kuitenkin toimii vielä vain kivenheiton päässä Sunilan kentältä, joten Sunilan kenttään panostamien lisäisi myös koulun liikuntamahdollisuuksia, jotka tällä hetkellä ovat puuttuvien sisä- ja ulkoliikuntatilojen vuoksi melko olemattomat. Sunilan kentän läheisyydessä olevissa kerrostaloissa asuu lisäksi paljon ikäihmisiä, joille lähialueen kuntoiluvälineet toisivat varmasti hyvän lisän oman toimintakyvyn ylläpitämiseen. Lisäksi myös Sunilan vanhalla koululla oleva Sotekin toiminta voisi käyttää hyväkseen kentän aktiviteettejä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Hakalan koulun vanhempainyhdistys ry. Lisäksi uskomme että toteutuessaan hankkeeseen olisi mahdollista saada mukaan osallistumaan myös alueen muita yhdistyksiä.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua. Sunilan liikuntamahdollisuuksien kehittäminen alueen tulevaisuuden asujamistoa ja tarpeita vastaavaksi tulee selvittää ja sisällyttää suunnitelmiin palveluverkkoselvitystyön yhteydessä sekä osana kokonaissuunnitelmaa.