Kotitv:n kuntoutusohjelma ikäihmisille (ID #271)

Julkaistu 21.04.2021

EI JATKOON  

Kunta voisi ostaa rajoitetuksi ajaksi KotiTV:n arkipäivisin tarjoamaa liikunnallista etäkuntoutusta, muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä.

IDEAN HYÖDYT

Ohjelmalla saadaan kotona olevien iäkkäiden henkilöiden päiviin kuntoa kohottavaa, ohjattua ja heille räätälöityä sisältöä helposti TV:stä. Tämä parantaisi heidän hyvinvointiaan sekä lisäisi ja ylläpitäisi toimintakykyä. Tärkeää on, että palvelu tulisi suoraan telkkarista, jonka kautta se tavoittaisi mahdollisimman suuren joukon.

IDEAN JÄTTI: Essi Kiiski

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen toteuttamismahdollisuudet osana osallistuvan budjetoinnin kokeilua. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa, koska kanava on jo maksuton ja ohjelmaa tulee arkipäivisin klo 11-13 (liikunta- ja muistikuntoutus klo 11-12 sekä kulttuuri ja oppiminen klo 12-13). Antenni tv:n kanavapaikka on 33 ja DNA:n kaapeli-tv:n kanavapaikka on 66. Vaasan kaupunki on tehnyt KotiTV-palvelusta hyvän esitteen, joka löytyy: https://www.vaasa.fi/uploads/2021/01/1b14d951-kotitv_esite_a4_2021.pdf

Laitamme tietoa KotiTV:stä myös Kotkan kaupungin viestintään sekä Kymsoten viestintään, jotta tieto tästä palvelusta saataisiin mahdollisimman monelle asukkaalle.

Kotkan kaupungin ja Kotkas liikutaa yhes -hankkeen yhteistyössä järjestämät piha- ja parvekejumpat aloitetaan heti kun koronarajoituksen sen sallivat. Taloyhtiöt voivat tilata jumppia myös omiin taloyhtiöihinsä. Lisätietoja piha- ja parvekejumpista sekä jumpan tilaaminen omaan taloyhtiöön liikunnanohjaaja Mirka Jokiranta p. 040 631 0197 tai mirka.jokiranta@kotka.fi tai projektikoordinaattori Jaana Terävä p. 044 975 2906 tai jaana.terava@mylly.me.

Kotka kaupungin Hyvinvoinnin ja terveyden vastuualueella työskentelee myös liikuntaneuvoja, jolta ikäihmisetkin voivat saada neuvontaa arjen liikuntaan ja näin edistää toimintakyvyn ylläpitoa. Liikuntaneuvojana toimii Minna Koskimies-Nikkinen p. 040 619 7704 tai minna.koskimies-nikkinen@kotka.fi.

Liikunnan ilo kuuluu kaikille kotkalaisille!