Kimppa-autoja (ID #283)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON 

Yksityisautoilua hyvä vähentää, mutta autolle on joskus todellinen tarve. Ei kaikkien tarvitse omistaa, jos tarvittaessa saisi kätevästi käyttöön. Eikä kaikilla ole mahdollista, tarvetta, tai varaakaan pitää omaa autoa.

IDEAN HYÖDYT

Pyöräily lisääntyisi, terveys paranee, ruuhkat vähenee, melu vähenee, ilmanlaatu paranee, rahaa säästyy, parkkipaikkojen tarve vähenee, ei tarvitse rakentaa sähkötolppia

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Alkuun saisi tuolla summalla pari autoa. Autoliikkeet mukaan parantamaan maailmaa uusilla tavoilla omaa rooliaan. Kyllä vapaaehtoisia mahtuu mukaan.

IDEAN JÄTTI: Sinikka Pakanen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen toteuttamismahdollisuudet osana osallistuvan budjetoinnin kokeilua. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideasi ei tarvitse edetä jatkoon osana osallistuvaa budjetointia, koska se on jo valmisteilla Kaupunkikehityksen ja viestinnän yksikössä. Kotkan kaupungilla oli jokin aika sitten yhteiskäyttöautojen kokeilu. Vaikka kokeilussa ei vielä ilmennyt suurta kysyntää niin kaupungin johtoryhmä on päättänyt jatkaa kokeilua. Jatkossa palveluntarjoaja hoitaa yhteiskäytön kaupunkilaisille. Tavoitteena on tulevan syksyn aikana saada 1-2 yhteiskäyttöautoa.