Äijänvuoren observatorio (ID # 273)

Julkaistu 21.04.2021

EI JATKOON 

Äijänvuoren näköala-/lintutornin yhteyteen rakennettava observatorio muodostaisi alueesta luonnontieteellisen havaintopaikan. Tähtitaivas ilmiöineen kiinnostaa monia, mutta eteläisen Kymenlaakson alueella yleisölle avoimia observatorioita ei ole. Lähimmät yleisönäytöksiä mahdollistavat observatoriot ovat Ursan Tähtikallion havaintokeskus Orimattilan Artjärvellä sekä Kaivopuiston Tähtitorni Helsingissä. Jaalan Hartolassa on Konut Tähdet yhdistyksen torni. Tarkoitus olisi siis rakentaa perustekniikalla observatorio, joka varustettaisiin hyvälaatuisella, mutta helppokäyttöisellä teleskoopilla.

IDEAN HYÖDYT

Observatorio antaisi tähtitaivaasta kiinnostuneille mahdollisuuden päästä omakohtaisesti katsomaan ja tutkimaan taivaan kohteita, kuuta, planeettoja, tähdistöjä ja jopa näkyvimpiä galakseja. Peruskoulut ja lukiot voisivat käyttää lähellä sijaitsevaa observatoriota luonnontieteiden ja fysiikan opetuksen tukena. Observatorion myötä luonnosta ja tähtitaivaan ilmiöistä kiinnostuneet voisivat löytää kohtauspaikan ja kenties kaakonkulman musta aukko poistuisi harrastusryhmän tai yhdistyksen myötä.

IDEAN JÄTTI: Eero Koivula

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue).