Yhteysalus kesäviikonloppuisin Tiutinen-Kotkansaari (ID #80)

Julkaistu 29.03.2021

EI JATKOON 

Tiutinen on kulttuurihistoriallinen alue. Muun muassa Ruotsinsalmen taisteluiden aikaiset rauniovallihaudat ovat ainutlaatuiset. Lisäksi saaren linnusto on merkittävä. Saaren kyläkeskus on kävely- tai pyöräilykohteena viehättävä ja mielenkiintoinen. Ehdotamme yhteysaluksen liikennöintiä kesäkuukausina ja viikonloppuisin muutaman kerran päivässä.

IDEAN HYÖDYT

Emme halua saaremme olevan vaikeasti saavutettava tai jopa saavuttamaton autottomille Kotkalaisille. Yhteysalus Tiutiseen täydentäisi Kotkan pyöräilyverkostoa oleellisesti. Tällä tavoin kaupungin yhtenäisyys lisääntyisi. Toisaalta haluamme itse nauttia Kotkansaaren ravintola-, kauppa-ja kulttuuripalveluista rasittamatta yksityisautoilulla luontoa ja lisäämättä keskustan pysäköintitilojen tarvetta.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Paikalliset liikennöitsijät. Talkootyötä siltä osin kun pystyy, tarvii.

IDEAN JÄTTI: Jari Elo

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Kotkan kaupunki ei tällä hetkellä järjestä vesiliikennettä. Vesiliikenteen järjestäminen välillä Tiutinen-Kotkansaari ylittää myös osallistuvalle budjetille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Yhteyden toteuttaminen edellyttää liikennöinnin lisäksi mm. laiturin, pysäköintipaikkojen sekä liikennejärjestelyjen suunnittelun ja toteuttamisen.

Saariston yhteysalustoiminta on elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alaista toimintaa. Yhteysalusliikenteestä vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus. Kaupallista saaristoliikennettä järjestävät mm. Kotkan Saaret Oy ja Meriset.