Vesibussi (ID #11)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON 

Olemassa olevan tuuriliikenteen parantaminen ja uusien linjojen organisointi. Uusi vesibussilinja Sapokasta, Vellamon kautta Karhulan jokipuistoon ja takaisin.

IDEAN HYÖDYT

Kotka on MERIkaupunki. Hyödynnetään sitä. Saaristo on kaunista ja niin paikalliset kuin Kotkassa vierailevatkin henkilöt haluavat sitä kokea. Tällä olisi koko Kotkan imagoa nostattava vaikutus. Lisäksi uusi vesibussilinja yhdistäisi sekä matkailijalle että paikalliselle Karhulan ja Kotkansaaren kauneudet uudesta näkökulmasta.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vellamo Kymen Saaristoliikenne Oy Kotkan Saaret Oy +Paikalliset asukkaat, yhdistykset sekä yritykset.

IDEAN JÄTTI: Jarmo Oljakka

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Kotkan kaupunki ei tällä hetkellä järjestä vesiliikennettä, ja vesiliikenteen järjestämisen kustannukset ylittäisivät osallistuvaan budjetointiin varatun määrärahan (15 000 euroa/alue).

Saaristoon kulkee sekä yhteysaluksia, kaupallista vesiliikennettä että tilauskuljetuksia. Saariston yhteysalustoiminta on elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alaista toimintaa. Yhteysalustoiminnasta vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus. Yhteysalusliikenne on tällä hetkellä maksutonta. Kaupallista saaristoliikennettä järjestävät mm. Kotkan Saaret Oy ja Meriset. Meriset järjestää myös jokiristeilyitä Karhulan Jokipuistoon.