Luontoliikunta-/liikuskelureittejä kaikille kuntalaisille (ID #84)

Julkaistu 30.03.2021

EI JATKOON 

2021 on luontoliikunta vuosi. Levennetään lähimetsässä jo olevia polkuja, jotta esim. rollaattorilla tai muilla apuvälineillä pystyy liikkumaan ja pääsee samalla ihastelemaan lähimetsään. Näitä polkuja voi käyttää myös lapsiperheet lastenvaunuineen.

IDEAN HYÖDYT

Luontoliikunta lähimetsässä kohottaa fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Voisiko puistotoimija, kyläyhdistykset ja urheiluseurat, entä nuorisopajat, yhteisvoimin kunnostaa polkuja.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Polkujen leveänä pitäminen vaatii paljon ylläpitoa, eikä osallistuva budjetointi ota huomioon tällaisia jatkuvia kustannuksia. Vaikka idea ei tällä kertaa etene osallistuvan budjetoinnin kautta, olemme saaneet arvokasta tietoa ja palautetta siitä, millaisia asioita Kotkaan toivotaan ja tarvitaan.