Grillikota/laavu (#75)

Julkaistu 29.03.2021

EI JATKOON

Äijäkkään grillikota tai laavu, jonka tuulensuojassa olisi mukava evästellä kauniita maisemia ihaillen. Käsittääkseni alueella on aiemmin ollut paljon ilkivaltaa ja tämän kitkemiseksi pitäisi aihetta jatkotyöstää…Tai ehkäpä jollakin toisella olisi innovatiivisuutta tähän liittyen?

IDEAN HYÖDYT

Kotkalaiset ulkoilevat paljon Äijäkässä ja olisi mukava, jos myös tätä ulkoilualuetta kehitettäisiin. Uskon, että alueen kehittämisen myötä ihmisten ulkoliikkuminen lisääntyisi.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Grillikodan/laavun voisi pystyttää talkoovoimin eli kuntalaisia voisi osallistuttaa tässä ja ihan parhaita tapoja kuntalaisille osallistua asuinalueen kehittämiseen. Uskon, että koronatilanne on sytyttänyt uutta me-henkeä!

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Tämän idean kustannukset ylittävät varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Toisaalta tämän tyyppinen idea vaatii myös tulevaisuudessa jatkuvaa huoltoa ja ylläpitoa eikä idea siten sovi osallistavan budjetoinnin yhteyteen. Erilaisia laavuja ja grillipaikkoja on ehdotettu useammassa osallistuvan budjetoinnin ideassa, joten saimme tärkeää tietoa kaupunkilaisten toiveista.