Frisbeegolfia Kotkan saaristossa (ID #50)

Julkaistu 11.03.2021

EI JATKOON 

Frisbeegolfradan/-ratojen perustaminen Kotkan saaristoon (esimerkiksi Lehmäsaari/Kuutsalo/Rankki/Kirkonmaa). Radat voisivat houkuttaa kuntalaisia sekä ulkopaikkakuntalaisia tutustumaan saaristoon paremmin ja tarjota laajemmat mahdollisuudet suositun lajin parissa. Idea tarkoittaisi hyvin suunnitellun, riittävän pitkän ja ylläpidetyn frisbeegolfradan perustamista saaristoon. Kulkuyhteydet saareen tulisi olla kunnossa, jotta ilman omaa venettäkin frisbeegolfaajat pääsisivät kohteeseen sujuvasti (esim. yhteysalukset).

IDEAN HYÖDYT

Laajemmat frisbeegolf mahdollisuudet Kotkassa. Kotkan ratavalikoima kasvaisi. Erikoisempi frisbeegolfradan sijainti voisi houkutella ulkopaikkakuntalaisia vierailemaan Kotkassa ja saaristossamme, jolloin saaristo tulisi tutummaksi vierailijoille. Rata voisi lisätä saariston palveluiden, kohteesta riippuen esimerkiksi Rankin sotilaskodin ja kuljetustoiminnan, asiakasmääriä. Idean toteutuminen vaikuttaisi eniten lajin harrastajiin. Lajin pariin voisi tulla uusia harrastajia uuden mielenkiintoisen radan myötä, ja täten kaupungin liikunta- ja virkistysmahdollisuudet paranisivat.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Varmasti talkootyötäkin olisi mahdollista käyttää apuna, minä mukaan lukien. Olen itse vain lajin tuore harrastaja, joka pitää ajatuksesta saaristossa meren läheisyydessä pelaamisesta, joten en tiedä mitä kaikkea toteuttaminen kaiken kaikkiaan vaatisi. Petäjäsuon frisbeegolfradan on toteuttanut Kotkan Latu yhteistyössä Haminan Frisbeegolf ry:n kanssa. Heiltä voisi varmaankin saada apua ainakin kokonaisuuden suunnittelussa ja varmaankin myös toteutuksen kanssa.

IDEAN JÄTTI: Juuso Jaakkola

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, sillä sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Osallistuva budjetointi ei myöskään huomioi jatkuvia huolto-/ylläpitokustannuksia. Lisäksi saaristossa ei ole juurikaan kaupungin maanomistusta lukuun ottamatta Lehmäsaarta, mutta maksutonta yhteysalusliikennettä saareen ei ole. Kotkan kaupunki ei tällä hetkellä järjestä vesiliikennettä. Lehmäsaareen kulkee kaupallinen alus, jonka liikennöinnistä vastaa Kotkan Saaret Oy.

Vaikka idea ei tällä kertaa etene osallistuvan budjetoinnin kautta, olemme saaneet arvokasta tietoa ja palautetta siitä, millaisia asioita Kotkaan toivotaan ja tarvitaan.