Nuortenkirjallisuuden Laivakello-palkinto Salla Simukalle

Julkaistu 10.09.2020

Tämän vuotisen nuortenkirjallisuuden Laivakello-palkinnon saa kirjailija Salla Simukka kunnianosoituksena merkittävästä, alati uusiutuvasta nuorille suunnatusta tuotannosta, jonka teemojen kiinnostavuus on huomioitu myös kansainvälisesti.
Palkitsemisen perusteluissa tulevat esiin Simukan tuotannon runsaus, teemojen monipuolisuus sekä jatkuva uudistumiskyky.
Palkinto jaettiin torstaina 10.9. eli kotkalaisen kirjallisuuden päivänä. Tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1996 lähtien.

Vallitsevan koronatilanteen takia palkinnon luovutus suoritettiin virtuaalisesti. Tilaisuus on nähtävillä tästä videolinkistä https://www.youtube.com/watch?v=zi3Mb-8kCgo

Vuoden 2020 kilpailuraadin muodostivat Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara (pj.), kirjailija Marita Hauhia, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Esko Junkkari sekä Kotkan kaupunginkirjaston edustajana lasten- ja nuortenpalvelujen palveluesimies Markku Kesti.

”Simukka kirjoittaa vetävästi, sujuvasti ja selkeästi – hän koukuttaa lukemaan!”, toteaa Esko Junkkari.
”Arvostamme Simukan psykologista tarkkanäköisyyttä ja alleviivaamatonta herkkävireisyyttä, jolla hän käsittelee nuorten elämän kipupisteitä”, Junkkari jatkaa.

Laivakello-palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena nuortenkirjailijalle joko ansiokkaasta urasta tai yksittäisestä teoksesta. Palkintona on messinkinen laivakello, ja sen jakavat vuorovuosin Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja raumalainen Väinö Riikkilä -seura.

Simukan lisäksi 2020 Laivakellopalkinnon saajaehdokkaita olivat kirjailijat Siiri Enoranta, Antti Halme, Hanna Kökkö ja Roope Lipasti.