Paimenportin eritasoliittymä rakennetaan vihdoin

Julkaistu 03.06.2020

Vuosikausia vireillä ollut Paimenportin eritasoliittymä Kotkassa rakennetaan vihdoin.
Hallitus esittää vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa merkittävää lisärahoitusta liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalle ja tulevien investointien joukossa ovat myös valtatie 15:n sisääntulo eli Hyväntuulentie ja Paimenportin eritasoliittymä yhteensä runsaan 15 miljoonan euron panostuksilla.

Valtioneuvoston mukaan elvytystoimenpiteet ja rahoitus lukuisiin väylähankkeisiin tukevat elinkeinoelämän ja kansalaisten luottamusta talouden toipumiseen.

Kotkan kaupungin suunnittelupäällikkö Matti Paavola kertoo olleensa jo keskiviikkoaamuna yhteydessä Väylävirastoon ja ehdottaneensa työn alla olevan Paimenportin vanhan sillan uusimisprojektin keskeyttämistä – kuitenkin siten, että nykyisen sillan purkamisen suunnittelun voisi viedä loppuun.

Paavola arvioi, että kaupungin tulee nyt varautua vuosien 2021 ja 2022 talousarvioissa omaan määrärahaansa  Paimenportin eritasoliittymän rakentamisessa.

Paimenportin eritasoliittymän rakennussuunnittelu aloitettiin keväällä 2019. Se keskeytettiin keväällä 2020, koska rahoitusta ei ollut silloin tulossa rakentamiseen.

Nyt esitetyllä määrärahalla rakennussuunnittelu saataneen valmiiksi tänä vuonna ja rakentaminen voinee alkaa vuonna 2021.

Liikennemisteriön tiedote aiheesta.