Varausten noutopisteet avautuvat Kotkan kirjastoissa 14.5.

Julkaistu 07.05.2020

Hallitus linjasi 4.5. poikkeusaikaan liittyvien rajoitusten purkamisesta. Kirjastojen kohdalla tämä tarkoittaa, että aineistojen uloslainaaminen on nyt mahdollista, vaikka kirjastotilat tullaan avaamaan vasta 1.6.
Aluehallintoviranomaisilta saadun ohjeistuksen mukaan muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat pidetään suljettuina eikä oleskelua muissa kirjaston tiloissa sallita ennen 1.6.

Noutopiste pääkirjastossa sekä Karhulan ja Karhuvuoren lähikirjastoissa

Kotkan pääkirjastossa ja lähikirjastoissa avautuu varausten omatoiminen noutopiste 14.5. alkaen. Pääkirjastossa noutopiste sijaitsee kahvila SoNetin tiloissa. Saapuneiksi ilmoitetut varaukset ovat noudettavissa arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 12–17. Helatorstaina 21.5. noutopiste on suljettu.

Kirjastoauto Ilona on poissa liikenteestä 31.5. asti. Myös kirjastoauton asiakkaiden on mahdollista noutaa varauksensa muiden kirjastojen noutopisteistä. Varausten noutamisesta voi sopia soittamalla kirjastojen päivystysnumeroihin.

Varausten noutamiseen liittyvää:

  • Lainaus tapahtuu omatoimisesti lainausautomaatilla
  • Asiakas tarvitsee varausta noutaessaan kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun (PIN-koodin) sekä varaustunnisteensa
  • Kirjastossa asioidessa on huolehdittava tarvittavista turvaväleistä ja käsidesin käytöstä
  • Henkilökuntaa on opastamassa paikan päällä

Puhelinpäivystys arkisin klo 10–14

Kirjasto palvelee edelleen myös puhelimitse klo 10–14 (ma-pe):

  • Pääkirjasto ja kirjastoauto Ilona, p. 040 688 3750,
  • Karhulan kirjasto, p. 040 688 3587 ja
  • Karhuvuoren kirjasto, p. 040 158 7338.

Lisäksi sähköpostia voi lähettää osoitteeseen kirjasto@kotka.fi