Kotka hyvittää asiakkaille koronaepidemian aiheuttamat käyttökatkot liikuntapalveluissa

Julkaistu 20.05.2020

Kotkan kaupunki hyvittää kaikki ennalta ostetut uimahalli-, kuntosali- ja muut liikuntapalvelutuotteet, joita asiakkaat eivät ole voineet käyttää koronavirustilanteesta johtuvan liikuntapaikkojen käyttökatkon takia. Hyvinvointilautakunta päätti asiasta 19.5.

Tuotteet korvataan automaattisesti eli asiakkaiden ei itse tarvitse olla yhteydessä esimerkiksi uimahalleihin tai kaupungin kuntosaleihin. Kaikki kortit ja rannekkeet päivittyvät, kun asiakas seuraavan kerran käy kuntosalilla tai menee uimahalliin.

Asiakkaalle kuitenkin hyvitetään vain se aika, joka hänellä oli esimerkiksi kuntosalikortissa jäljellä. Jos hänellä oli viikko aikaa käyttökatkon alkaessa, saa hän hyvityksenä käydä kuntosalilla 1.6. lähtien yhden viikon ajan.

Kaikki uimahallirannekkeet aktivoidaan Kotkan maauimalan avautuessa 1.6. ja käyttöajan menetys kaikille hyvitetään automaattisesti viimeistään 1.7. lukien, jolloin Karhulan uimahalli avataan asiakaskäyttöön.

Mahdollisissa ongelmatapauksissa asiakas voi olla yhteydessä virastoaikana (klo 8-16) joko tapani.laakso@kotka.fi, p. 040 1929638 tai antti.blomberg@kotka.fi, p. 040 5664126.

Kotkan kaupungin uimahallit suljettiin kaupungin valmiusjohtoryhmän linjauksen mukaisesti 12.3. koronavirustilanteen johdosta. Valtioneuvosto linjasi puolestaan muutama päivä myöhemmin valtakunnallisista toimenpiteistä koronavirustilanteen hillitsemiseksi. Toimenpiteissä suljettiin uimahallien lisäksi muun muassa harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat.

Kotkan kaupunginhallitus teki 16.3. päätöksen valtioneuvoston linjausten mukaisesti Kotkassa tehtävistä toimista, jonka jälkeen liikuntahallit, mukaan lukien kuntosalit, koulujen liikuntasalit ja ulkokentät määrättiin suljettaviksi.

Valtioneuvosto linjasi 3.5. ja 4.5. toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Kunnallisiin liikuntapalveluihin kohdistui harrastustilojen ja -paikkojen, uimahallien ja muiden urheilutilojen rajoitustoimen purkaminen.

Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmä hyväksyi liikuntatilojen käyttöönottamisen valtioneuvoston sekä aluehallintoviraston antamien ohjeiden ja linjausten mukaisesti 14.5. alkaen. Käyttöönotto aloitettiin ulkokentistä ja myöhemmin 1.6. alkaen myös esimerkiksi Kotkan uimala Katariinan maauimala ja kuntosalit otetaan käyttöön.