Kotkan kaupunki tekee lahjoituksen John Nurmisen Säätiölle

Julkaistu 05.12.2023

Kotkan kaupunki tekee lahjoituksen osana Meritontti-kampanjaa John Nurmisen Säätiölle.

Muuttajamarkkinoinnin Meritontti-kampanja käynnistyi marraskuussa 2022. Kampanjassa sai lunastaa itselleen virtuaalisen meritontin Kotkan merialueelta Lehmäsaaren edustalta. Muuttaessaan viimeistään syyskuun 2023 loppuun mennessä Kotkaan, sai lunastamansa virtuaalisen tontin pitää. Tontteja lunastettiin yhteensä 3 362 kappaletta, joten Kotkan kaupunki lahjoittaa John Nurmisen Säätiölle 3 362 euroa.

”Meri on Kotkalle elintärkeä ja haluamme pitää siitä huolta. Kampanja toi Kotkaa esille merikaupunkina ja saimme samalla nostettua esille myös muita positiivisia erottavia tekijöitä”, kertoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka.

Uusien asukkaiden tilaisuus

Kotkaan muutti kampanjan aikana noin 1 500 asukasta, ja heidät kutsuttiin lauantaina 2.12. kaupungintalolle possokahville, tutustumaan kaupungintaloon ja kuulemaan Mika Huusarin, Ella Tepposen ja Stella Löflundin musiikkiesityksiä. Kaupunginjohtaja Esa Sirviö kertoi mm. Kotkan tulevaisuuden painopisteistä.

”Järjestimme uusien asukkaiden tilaisuuden nyt ensimmäistä kertaa. Oli ilahduttavaa huomata, että tilaisuus ja Kotkan asiat kiinnostivat. Tulemme jatkossakin järjestämään vastaavanlaisia tilaisuuksia ja kehitämme niiden sisältöä sekä pohdimme mihin ajankohtaan tilaisuus sopisi parhaiten”, Sirviö lupaa.

Kuvassa uusia asukkaita Kotkan kaupungintalon valtuustosalissa. Edessä näkymä tietokoneen näytöltä, jossa kuva Kotkasta ja teksti Tervetuloa Kotkaan!
Noin sata uutta kotkalaista ja muutamia kaupungin työntekijöitä saapui valtuustosaliin nauttimaan possoista ja musiikista.

John Nurmisen Säätiö – Pelastamassa Itämerta

John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Vuonna 1992 perustetun säätiön tehtävänä on myös vaalia, elävöittää ja välittää mereen liittyviä tarinoita sekä kulttuuriperintöä. Työtä ohjaavat tulokset ja vaikuttavuus. Säätiön toimintaa rahoitetaan pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla.  Johnnurmisensaatio.fi