Kotkalainen kirjallisuus valokeilassa Valtakunnallisilla Kotiseutupäivillä

Julkaistu 31.08.2023

Kirjallisuus on näyttävästi esillä Valtakunnallisten Kotiseutupäivien aikana Kotkassa. Tapahtumien näyttämönä on pääkirjasto ympäristöineen sekä Galleria Uusikuva ja tapahtuma-aikana kotkalaisen kirjallisuuden päivän viikonloppu 8.-10.9.

Liikkeelle lähdetään 8.9. klo 16 kirjaston Stagelta kotkalaisia kirjailijoita ja kustantajia esittelevällä Minun Kotkani– tilaisuudella, mukana ovat kirjailijat Ritva Hellsten, Kari Karppanen, Irja Sinivaara, Päivi Taussi ja Ville Vanhala.
Iltaa jatkaa kotkalaisten kirjailijoiden teksteistä työstetyn leikillisen kirjavisan palkintojen jako, jonka jälkeen julistetaan Uusi suomalainen essee 2023–2024-kirjoituskilpailu alkaneeksi.
Illan päätteeksi on mahdollista osallistua Kotkan oppaat ry:n kokoamaan Kirjailijoita ja kulttuuria kirkon korttelissa -kävelykierrokseen tai Teatteriryhmä Kimaran Kotka, rakkaani -runo- ja musiikkitapahtumaan. Kirjastolla on myynnissä kotkalaiskirjailijoiden teoksia illan ajan.

Kotkalaisen kirjallisuuden päivä on sunnuntaina 10.9. Päivä alkaa kukkien laskemisella kotkalaisen kirjallisuuden suurmiehen, Toivo Pekkasen haudalle kirkon vieressä ja jatkuu perjantai-illasta tutulla kävelykierroksella. Nelosteatterilla kuullaan Teatteriryhmä Kimaran tuottama runo-ohjelma, johon on koottu kesäajan Sapokan runotuokioiden parhaimmistoa.

Kotiseutupäivien kirjallisuusohjelmasta vastaavat Työväen sivistysliiton (TSL) Kotkan seudun opintopiiri, Kotkan Opisto, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Kotkan oppaat ry sekä Teatteriryhmä Kimara.

Perjantai 8.9.

Pääkirjaston Stagella (Kirkkokatu 24, 2. krs):

16.00 Minun Kotkani. Mukana kirjailijat Ritva Hellsten, Kari Karppanen, Irja Sinivaara, Päivi Taussi ja Ville Vanhala. Juontajana Mika Kempas

17.00 Kirjavisan palkintojen jako, Sirkka Kotola ja Matti Heikkilä

17.30 Uusi suomalainen essee 2024-kirjoituskilpailun julkistaminen, Mika Kempas

Galleria Uusikuvassa (Satamakatu 9)

17.30 Kotka, rakkaani, Kotka-aiheisia runoja ja musiikkia. Teatteriryhmä Kimara

sekä

17.30 Kirjailijoita ja kulttuuria kirkon korttelissa -kävelykierros, lähtö kirkon vierestä. Kotkan oppaat ry

Sunnuntai 10.9.

klo 12 Kukkien laskeminen Toivo Pekkasen haudalle Kotkan kirkon vieressä

klo 12.30–14 Kirjailijoita ja kulttuuria kirkon korttelissa, kävelykierros. Lähtö kirkon vierestä

klo 15–16 Sapokan satoa, Teatteriryhmä Kimaran runoesitys, Nelosteatteri (Satamakatu 4)