Uimalaiturit Turvalan rantabulevardille (ID 269)

Julkaistu 07.09.2022

EI JATKOON

Turvalan rantabulevardilta on otettu pois vanhat mattojenpesulaiturit. Miksi ei vain otettu pois matonpesukorokkeita, ja jätetty laitureita? Ne olivat hyvin suosittuja uimapaikkoja ja hengauspaikkoja.

Idean hyödyt

Kotkalaisia matkusti kauempaakin uimaan kesäiltaisin laitureille. Uimalaiturit toivat ainutkertaisen tunteen ohi kulkevillekin kävelijöille ja pyöräilijöille, etelän lomalla olemisen fiiliksen, mutta eihän tällaista paikkaa ollut missään muualla maailmassa.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Uimalaitureiden yhteyteen oli spontaanisti rakennettu rengaskeinu/liaani, jolla voi heilauttaa itsensä veteen. Rantabulevardin ja uimalaitureiden tuoma tunnelma siis itsessään inspiroi tee-se-itse asenteeseen.

Idean jätti Ismo Korhonen

Vastaus

Kiitos ideastasi Kotkan osallistuvassa budjetoinnissa! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Kaupungin linjausten mukaisesti uimalaitureita rakennetaan vain yleisille uimarannoille. Laitureista aiheutuu jatkuvia kustannuksia, joten sellaisia ei voida toteuttaa osallistuvassa budjetoinnissa.