Opas- historiataulut Kyminlinnan linnoituksen läheisyyteen (ID 308)

Julkaistu 08.09.2022

EI JATKOON

Informatiiviset opastaulut sekä historiallinen yhteenveto Kyminlinnan linnoitukseen vaiheista Lounaisportin yhteyteen (Turunportti/Kesäteatterin puoleinen portti).

Idean hyödyt

Kuntalaisia, turisteja sekä ulkoilureiteillä liikkuvia kiinnostaa, mitä kivimuurien sisäpuolella sijaitsee tällä hetkellä, mitä siellä on tapahtunut aiemmin sekä miksi linnoitus on ylipäätään aikanaan rakennettu. Tällaiset info- ja historiataulut palvelisivat myös koululaisia sekä opiskelijoita. Sijoituspaikkana em. portin lisäksi voisi toimia Väksyn sillan puoleinen hiekkatieosuus, ja siinä kohta jossa sijaitsee Kotkan kaupunkipuistoalueesta kertova kivipaasi.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Kyminlinnan Linnoitusalueen ystävät ry, SOTEK-säätiö, ISS sekä Senaatti-kiinteistöt. Yhteydenpito myös mahdollisesti Metsähallitus sekä Museoviraston kanssa.

Idean jätti Jari Launio

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Ideaa ei voida toteuttaa, koska kyseinen alue ei ole Kotkan kaupungin hallinnassa.