Kukkaniitty Turvalaan (ID 376)

Julkaistu 14.09.2022

JATKOON

Turvalassa joen rannan ja katu/omakotialueen välissä on Collinin kartanosta uimarannalle saakka tasainen lyhyeksi leikattu nurmikko. Jokitörmässä on upeita tervaleppiä, tammia ja vaahteroita. Rantaa myötäilee suosittu polku. Ehdotan ainakin osaan nurmikkoa perustettavaksi kukkakedon. Sitä voisi laajentaa pikkuhiljaa, ellei heti koko aluetta kehitetä. Alue päättyy uimarannan vierellä olevaan matonpesupaikkaan. Sen ympäristöön voisi tuoda muutaman suuren multalaatikon, johon lähikerrostalojen asukkaat voisivat laittaa pienimuotoista yrtti- ja vihannesviljelyä.

Idean hyödyt

Luonnon monimuotoisuuden palauttamisen ja säilyttämisen eteen kannattaa panostaa. Hyönteiset hyötyvät ensimmäisinä, mutta kukkaketo paitsi ilahduttaa silmää, monimuotoisempi luonto parantaa tutkitusti myös terveyttä. Pienimuotoinen omatoiminen hyötypuutarha tekee saman, ja voi antaa mielekästä puuhailua, ja vähän syötävääkin.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Ehkä paikalliset asukkaat. Ehkä nuorten työpajat, työkokeilu?

Idean jätti Liisa Taskinen

Vastaus

Ideasi on edennyt jatkoon ja sitä käsitellään Karhulan työpajassa 11.10. klo 17-19, Nuorisotila Kulma, Karhunkatu 2, 48600 Kotka.

Ideaa käsiteltiin Karhulan työpajassa ja se etenee osaksi äänestysehdotusta.