Kyminlinnaa kiertävän ulkoilupolun parantaminen (ID 10)

Julkaistu 25.08.2022

EI JATKOON

Kyminlinnan kunnostaminen on massiivinen ja kallis projekti, joka edistyy hitaasti. Kyminlinnaa ympäröivän ulkoilupolun parantaminen puolestaan on merkittävästi pienempi urakka, joka lisäisi kaupunkilaisten ja turistien kiinnostusta alueeseen. Kyminlinnaa kiertävä ulkoilupolku on nykyisellään kapea, vaikeakulkuinen ja mutainen, eikä sitä pysty kiertämään lastenvaunuilla, rollaattorilla, eikä rullatuolissa. Osan ulkoilureitin kunnostamisesta voisi toteuttaa talkootyönä.

Idean hyödyt

Kyminlinna on Kotkan merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kunnostamalla sitä kiertävän ulkoilupolun tarjottaisiin kaupunkilaisille ja turisteille pieni kurkistus linnan historiaan ja lisättäisiin alueen ulkoilumahdollisuuksia.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Kyminlinnan linnoitusalueen ystävät -järjestö olisi luonteva yhteistyökumppani kaupungin puisto-toimen ja Kymenlaakson museon apuna.

Idean jätti Tommi Tossavainen

Vastaus

Kiitos ideastasi Kotkan osallistuvassa budjetoinnissa! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Ideaasi ei voida toteuttaa, koska kyseinen alue ei ole Kotkan kaupungin maata.