Koirapuisto (ID 129)

Julkaistu 29.08.2022

EI JATKOON

Koirapuisto Turvalan/Hovilan/Koivulan alueelle. Alueella on hyvät koirien ulkoilutusmahdollisuudet. On reittejä mistä valita, mutta koirapuisto on puute tällä alueella. Esim. Lukkarinkadun leikkikentän viereiselle metsittyneelle alueelle mahtuisi puisto tai Turvalantien loppu ässä olevaan puistoon. Myös Temppelikadunja Vipusenkadun sekä Kyntäjäntien muodostamaan kolmioon mahtuisi koirapuisto.

Idean hyödyt

Koiria pystyisi paremmin sosialistamaan, alueen tienpientareet pysyisivät siistimpinä, kun koirat voisivat ulkoilla aidatulla alueella ja sieltä kerättaisiin jätökset pois. Koiraihmiset tapaisivat toisiaan ja koirat saisivat erilaista liikuntaa kuin hihna lenkillä.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Talkootyötä olisi mahdollista käyttää esim. Alueen raivaamisessa. Mukana olisi koirien omistajia, ehkä myös Ekey ry, Okkim-Dog, Koira ystävien seura, Kotkan kaverikoirat yms.

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Uuden koirapuiston rakentamiskustannukset ovat poikkeuksetta yli 15 000 euron, ja tästä syystä ideasi ei edennyt jatkoon Osbussa. Kaupunki suunnittelee ja toteuttaa erilaisia palvelujaan suhteessa alueen käyttäjämäärään ja pyrkii tarjoamaan niitä tasapuolisesti kaikille käyttäjäryhmille. Koirapuistot ovat huomioitu tulevassa investointiohjelmassa ja Osbusta saamme arvokasta tietoa tulevien koirapuistojen sijoitteluun.