Kirjasto ottaa käyttöön puolen kuun lainat – uutuudet lainaan entistä helpommin ja nopeammin

Julkaistu 19.04.2022

Puolen kuun lainat ovat Kotkan kaupunginkirjaston palvelu, jossa asiakkaille tarjotaan uutta ja kysyttyä aineistoa entistä vaivattomammin.
Puolen kuun lainat on kokeilu ja keino kehittää kirjaston palveluja. Palvelu otetaan käyttöön sekä Karhulan kirjastossa että kirjastoauto Ilonassa. Karhulassa Puolen kuun lainat ovat uusi palvelu, kirjastoautossa olemassa olevaa palvelua päivitetään.

Mistä tunnistan Puolen kuun lainan?

Puolen kuun lainaPuolen kuun lainan tunnistaa paitsi nimestä myös omasta tunnuksesta, logosta. Ajatuksena on, että mahdollisimman moni onnistuisi saamaan käsiinsä uutuuksia jonottamatta ja kohtuullisella laina-ajalla.

Puolen kuun lainat lyhyesti:

  • kysytyimpiä uutuuksia, valtaosa kaunokirjallisuutta
  • kirjoja, joiden laina-aika on 14 vrk
  • eivät ole varattavissa
  • eivätkä uusittavissa

Kokeilusta pysyväksi

Puolen kuun lainoilla on tarkoitus kehittää palveluja asiakkaita kuunnellen ja yhdessä heidän kanssaan. Palvelun käyttöä seurataan ja asiakastoiveita kerätään. Näitä kokemuksia ja palautteita on mahdollista hyödyntää sekä Karhulan uudessa kirjastossa että tulevassa kirjastoautossa.
Mikäli Puolen kuun lainat osoittautuvat onnistuneeksi ja toimivaksi palveluksi, ne voidaan ottaa käyttöön myös Karhuvuoressa ja pääkirjastossa.

Puolen kuun lainat löytyvät Karhulasta ja kirjastoautosta 20.4. alkaen.