Kotkan kirjastoissa puretaan rajoituksia maaliskuussa

Julkaistu 25.02.2022

Maaliskuussa Kotkan kirjastot palaavat pikkuhiljaa normaaliin arkeen. Kymenlaakson koronatilanne ei ole edelleenkään hyvä, joten vahva maskisuositus säilyy kirjastoissa ja kirjastoautossa. Myös riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on syytä huolehtia.

Omatoimet avautuvat Karhulassa ja Karhuvuoressa

Kirjastoon pääsee jälleen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun omatoimikirjastot Karhuvuoressa ja Karhulassa avautuvat 1.3. alkaen. Myös omatoimiaikana on muistettava turvavälit, hyvä käsihygienia ja muut huomioiva käytös.

Työskentelytilat, tilojen varaukset, ryhmävierailut

Kirjastojen ryhmätyöskentelytilat ja muut varattavat tilat ovat käytössä normaalisti. Pääkirjastossa sekä 3D-tulostimen että editointi- ja digitointilaitteiden varaaminen on jälleen mahdollista. Samoin ryhmiä otetaan vastaan.

Lähiopastus, tietokoneet, tulostimet

Tietokoneet ja tulostimet ovat käytettävissä kaikissa kirjastoissa. Maaliskuun alusta kirjastosta saa digiopastusta kirjastojen aukioloaikojen puitteissa. Myös vapaaehtoiset digitutorit auttavat digipulmissa pääkirjastossa torstaisin klo 15–18.

Tapahtumat alkavat maaliskuussa

  • Tarinakoukku kokoontuu tiistaina 8.3. klo 17 pääkirjastossa. Tarinakoukussa yhdistyvät ääneen luetut tarinat sekä käsityöt.
  • Karhulan kirjaston lukupiiri aloittaa maanantaina 21.3. klo 14 ja dekkaripiiri tiistaina 22.3. klo 14.
  • Kotkan lukukoirat Manu, Nasse, Ruuti ja Wiiru ovat valmiina vastaanottamaan lukijoita sekä Karhulassa että pääkirjastossa.
  • Elokuvaesitykset pääkirjastossa ja Karhulan kirjastossa alkavat myös maaliskuussa. Talvilomaa viettävien lasten kannattaa suunnata Karhulan kirjastoon, jossa pääsee satusuunnistamaan 6.3. asti. Satusuunnistus järjestetään myös Karhuvuoren kirjastossa 14.–18.3.
  • Pääkirjasto osallistuu myös Rasisminvastaiseen viikkoon, jota vietetään 21.3.–26.3.

Tarkempia tietoja tapahtumista saa muun muassa kirjastoista, verkkosivulta kyyti.finna.fi ja Facebookista Facebook.com/Kotkankaupunginkirjasto

Näyttelyt maaliskuussa

Karhulan kirjastossa on Kotkan kaupunginarkiston kokoama näyttely Karhulan kauppala valokuvina osa III. Näyttelyssä on esillä enimmäkseen mustavalkoisia valokuvia 1950–1970-luvuilta. Esillä on muun muassa ilmakuvia, rakennettua ympäristöä, teollisuutta sekä kirjastotoimen alkuvaiheita.

Pääkirjastossa on Jääski-seuran näyttely, jossa on esillä luovutetun Karjalan alueella sijainneen Jääsken pitäjän historiaa, muun muassa kylä- ja koulupiirihistoriikkeja ja murrekirjoja. Noin 50 kirjaa tai lehteä ovat nyt selattavissa ja luettavissa pääkirjastossa. Normaalisti kokoelmaa säilytetään Karjala-talolla Helsingissä.