Nuorisopalvelut

Toiminta-ajatus

  • Kotkan nuorisotyö toimii lasten, nuorten ja kaupunkilaisten osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollistajana. Nuorisotyö tukee kansalaistoimintaa ja rakentaa yhteisöllisyyttä.
  • Nuorisotyö vahvistaa monitoimijaista yhteistyötä aloitteellisella ja aktiivisella työotteella kotkalaisten, erityisesti nuorten hyvinvoinnin ja onnellisen elämän edistämiseksi.
  • Nuorisotyö seisoo sanojensa takana ja edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, kulttuurien moninaisuutta ja kestävää kehitystä.
  • Nuorisotyö on rohkea uudistaja ja kokeilija, utelias uusille ihmisille, asioille ja ilmiöille. Mikään inhimillinen ei ole nuorisotyölle vierasta.

Kotkan nuorisotyön työ- ja toimintamuodot

  • Nuorisotilat Kulma, Mesta ja Welho, nuorten kulttuuritalo Greippi, Lasten kulttuurikeskus, leirialueet Lintukoto, Luovi ja Niinlahti, bänditilat Merikadulla ja Pumppiksella sekä Kotkan Ohjaamo.
  • Lasten parlamentti ja nuorisovaltuusto sekä kouluissa tehtävä nuorisotyö.
  • Järjestöjen avustukset ja nuorten toimintaryhmien tukeminen. Yhdistysten ja ryhmien toimintojen tukeminen skeittihalli, pyöräpaja ja piensähköautoratakerho.
  • Lisäksi monitoimijainen ja -ammatillinen yhteistyö, seudullinen yhteistyö, verkkonuorisotyö, laatutyö, kulttuurinen nuorisotyö, kansainvälinen toiminta ja kaupungin tapahtumat.

 

Ajankohtaista

Yhteisötalo Messin käyttövuorojen haku kaudelle 2017-2018

Kulttuuritalo Greippi ja Palotornin päiväkoti ovat yhdistyneet uudeksi kokonaisuudeksi nimeltään yhteisötalo Messi. Yhteisötalo Messin käyttövuoroja A-taloon (entinen Greippi) voi nyt hakea toimintakaudelle 2017-2018. Haku aikaa on 13.6. asti. Saapuneet hakemukset käsitellään yhtä aikaa ja kaikille ryhmille pyritään löytämään tilaa. Näitä vakio- tai kertavuoroja voi hakea myös ympäri vuoden ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä kuten 13.6. jälkeen saapuneet hakemukset.

Hakemuslomake löytyy netistä osoitteesta www.nuortenkotka.net kohdasta ajankohtaista. Paperisen lomakkeen saa halutessaan Yhteisötalo Messistä. Kaikki A-talon huoneet tullaan nimeämään syksyn alkuun mennessä uudestaan. Tässä hakemuksessa huoneilla on vielä vanhat nimet. Jotta kukin osaisi hakea oikeanlaista tilaa toiminnalleen, näin tilat ovat muuttuneet:

Sali, kerho- , bändi- ja pelihuone -suht entisellään
Galleria -uusi pelihuone, sisustuksena biljardipöytä ja konsolipeli sekä sohva
Kahvio -uusi musiikkihuone, piano, pieniä pöytiä ja tuoleja, jotain musiikki tavaraa

Hakemuslomake on sähköisesti täytettävä, toki voi käsinkin täyttää. Palautusosoitteet on talvikki.paakkanen@kotka.fi tai Yhteisötalo Messi Kirkkokatu 22 A-B. Päätökset käyttövuoroista tehdään 21.6. mennessä. B-talon (entinen päiväkoti) mahdollisista tilavarauksista tiedetään vasta syksyn alussa. Lataa tiedosto tästä

 


Kutsunnat on A-talossa 30.10.-3.11., jolloin kaikki tilat on vain armeijan käytössä vuorokauden ympäri eikä kenellekään myönnetä vuoroja tuolle viikolle.

Mitä on nuorisotakuu, kenelle se on tarkoitettu?

Tutustu aiheeseen tästä

 

Linkkejä

Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun käsikirja

Nuorisovaihtojen käsikirja

Yhteystiedot

Lasten ja nuorten palvelut
PL 257, 48101 KOTKA

Nuorisotoimenjohtaja
Leena Ruotsalainen
p. 040 779 0162

Lasten kulttuurisihteeri
Heli Toikka
p. 040 587 3416

Asiakaspalvelusihteeri
Paula Kärnä
Asiakaspalvelupiste Ruori

p. 040 768 2309

Nuorisoasiamies
Riitta Heikkilä
p. 040 583 1484

Kulttuuritalo Greippi
p. 040 0407 533

Nuorisotalo Welho
p. 040 838 7039

Nuorisotalo Kulma
p. 040 566 7158

Nuorisotalo Mesta

p. 040 838 4869