Kotka kerää muovipakkauksia uudelleenkäyttöön

Julkaistu 24.05.2021

Kotkan kaupunki lähtee mukaan pilottihankkeeseen, jonka tarkoituksena on kerätä hyvälaatuisia muovipakkauksia uudelleenkäyttöön. Kaupungin varaston kautta kulkee tällä hetkellä vuodessa noin 35 000 erikokoista kierrätettävää muovipakkausta.

Keräykseen tulevat HDPE-merkityt pakkaukset, joiden koko on 30 litraa tai alle. Tällaisia pulloja ja kanistereita ovat esimerkiksi kaikki puhdistusainepakkaukset, nestesaippuapakkaukset, käsidesipakkaukset, vaha-ja vahanpoistoainepakkaukset, astianpesuainepakkaukset ja myös 10 litran koneastianpesuainepakkaukset. Muovipakkauksen korkki tai tulppa laitetaan normaaliin muovinkeräykseen tai loppujätteeseen.

Muovipakkaukset välivarastoidaan kiinteistöissä laitoshuoltajien toimesta. Tyhjät, pienellä vesimäärällä huuhdellut muovipakkaukset kerätään kiinteistöistä samalla kun varasto toimittaa tuotteita toimipaikkoihin.

Kiinteistöstä astiat toimitetaan kaupungin varastolle Kotkantie 2:een. Varastolla on kuution kokoisia pahvikontteja, jotka on vuorattu muovipusseilla. Kun kontit ovat täynnä, ne suljetaan ja kuljetusyhtiö vie kontit kierrätettäväksi.

Muovipakkausten keräys käynnistyy 1.6. Keräys koskee koko kaupungin henkilökuntaa.
Yhdyshenkilönä toimii varastopäällikkö Tuija Lahtinen.