Kahvila Jokipuistoon (ID #20)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON

Konttikahvila (kuten Pyhtään sagitta) Jokipuistoon ja kunnon venelaiturit.

IDEAN HYÖDYT

Lisää elämää Karhulaan.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Tämän tyyppinen kahvila Jokipuistoon pitäisi toteuttaa jonkun yksittäisen yrittäjän toimesta. Kaupunki voi yrittäjälle myöntää sitten luvan ja antaa maankäyttöoikeuden, mutta kaupunki ei lähtökohtaisesti rakenna tai osta kontteja tämän tyyppistä käyttöä varten.

Kaupunki edistää kahvila- ja ravintolapalveluiden saamista eri puistoihin jatkuvana työnä. Tätä tehdään yrittäjän kanssa yhteistyössä. Kaupunki ei itse tuota palveluita, vaan ne syntyvät yrittäjävetoisesti. Tavoitteena on edesauttaa erilaisten kaupallisten palveluiden syntymistä puistojen ympärille. Näin saadaan kattavampia palveluita kaupunkilaisille ja matkailijoille. Samalla lisätään matkailutuloa, joka on tärkeää palveluiden laajentamiseksi ja kehittämiseksi sekä työllisyyden kannalta.

Useissa puistoissamme on jo tarjolla kahvilapalveluita eri muodoissaan ja useita hankkeita palveluiden lisäämiseksi jo tulevaksikin kesäksi on meneillään. Karhulan jokipuistoon liittyvä idea on toimitettu eteenpäin kahvilatoimintaa suunnittelevalle yrittäjälle pohdittavaksi.