Kaasujalkaa höllemmälle Katariinanniemessä

Julkaistu 26.08.2020

Kotkan kaupunki on huolissaan Katariinan meripuiston alueen liikenteestä.
Meripuiston suosio yhteisenä virkistysalueena on kasvanut ja kesäkuun lopussa kävijöitä oli jo 122 700, mikä on peräti 26 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

”Numerot tarkoittavat lisää käveleviä ja juoksevia eri-ikäisiä ihmisiä sekä keskustelua siitä, millaisilla ajonopeuksilla meripuistossa voidaan autoilla. Aiheesta on keskusteltu mm. sosiaalisessa mediassa ja esiin on nostettu esiin sekä huolia että ratkaisuesityksiä”, kertoo Kotkan tekninen johtaja Vesa-Jukka Vornanen.

Aluenopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa.Vornanen muistuttaakin, että Katariinan meripuiston alueella, Öljysatamantiellä, on 30km/h aluerajoitus. Nopeusrajoituskyltin havaitsemista on parannettu karsimalla kyltin edestä kasvustoa ja lisätoimenpiteenä on tehty viranhaltijapäätös lapsista varoittavasta kyltistä, joka on jo sijoitettu paikoilleen.

”Lakien, asetusten ja sääntöjen vaikuttavuus perustuvat siihen, että nopeusrajoituksia noudatetaan ja varoitukset huomioidaan. Piittaamattomuus, sotkeminen ja särkeminen vähentävät viihtyisyyttä, lisäävät hukkaa ja heikentävät siten hyvinvointia. Jokaisen henkilökohtaisilla teoilla on merkitys yhteiseen viihtyvyyteen ja turvallisuuteen”, tekninen johtaja Vornanen korostaa.

Vornasen mukaan kaupungin rakennus- ja saneeraushankkeiden ulkopuolisiin, erillisiin hidastetöyssyihin tai liikennevirtoja ohjaaviin ja kaventaviin shikaaneihin ei ole varattu määrärahoja.

”Aikanaan rakennetulta Öljysatamantieltä puuttuu hulevesien poisto kallioisuuden vuoksi. Töyssyjonossa on 170 kohdetta, joihin ei ole ohjattu rahoitusta. Kaikki investoinnit tulevat normaalin valmistelun kautta päätöksentekijöille päätettäväksi”, Vornanen kertoo.