Liukkaat keliolosuhteet aiheuttavat paikallisliikenteessä viivästyksiä ja poikkeuksia

Julkaistu 24.01.2024

Poikkeuksellisen liukkaat keliolosuhteet ovat aiheuttaneet maanantai-iltapäivästä 22.1. lähtien poikkeuksia Kotkan seudun paikallisliikenteessä syrjäisemmillä teillä kulkevilla linjoilla.

Osaa reittejä ei ole voitu ajaa kokonaan, vaan jäiset tieosuudet on jouduttu turvallisuuden vuoksi jättämään ajamatta. Lisäksi joitain vuoroja on jäänyt kokonaan ajamatta. Osassa linjoista on ollut lisäksi selviä viivästyksiä.

Ongelmia on ollut seuraavilla alueilla: Kotkassa Pernoon, Tavastilan sekä Ylänummen suunnalla, Haminassa Kitulan ja Kannusjärven suunnalla sekä Pyhtäällä Hirvikosken, Vastilan, Kiviniemen, Purolan ja Munapirtin suunnalla.

”Ainakin näiden suuntien bussien sijaintia kannattaa seurata Kotkan seudun reittioppaan seurannassa. Reittiopas löytyy osoitteesta kotka.digitransit.fi sekä Waltti Mobiili -sovelluksesta. Vaikka pääosa bussilinjoista on pystynyt ajamaan aikataulun mukaisesti, syrjäisempien teiden ongelmat voivat heijastua myös hieman muihin suuntiin, joihin näiden suuntien bussit ovat menossa”, kertoo joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Poikkeuksista pyritään infoamaan lisää sekä reittioppaan häiriötiedotteissa että nettisivujen liikennepoikkeukset-sivulla www.kotkanaikataulut.fi/liikennepoikkeukset