Nuorten meripäiväkonsertin tähtenä Käärijä

Julkaistu 19.04.2023

Kotkan osallistuvan budjetoinnin kautta järjestettävän nuorten meripäiväkonsertin artistina nähdään Käärijä. Konsertti järjestetään 26.7. Meripäivä Areenalla.

Käärijä eli Jere Pöyhönen on vaihtoehtorapin nouseva nimi, joka on kerännyt omintakeisella tyylillään kuulijakuntaa niin keikoilla, somessa kuin suoratoistopalveluissa. Käärijä edustaa Suomea Liverpoolissa toukokuussa järjestettävissä Euroviisuissa Cha Cha Cha -kappaleellaan ja on noussut pikavauhtia yhdeksi Euroviisujen ennakkosuosikeista.

Meripäiville Käärijä saapuu tähdittämään nuorille, 12–17-vuotiaille, suunnattua konserttia. Konsertti järjestetään osallistuvan budjetoinnin, Osbun kautta. Osbun äänestys järjestettiin marraskuussa 2022 ja nuorten meripäiväkonsertti keräsi siinä ylivoimaisesti eniten ääniä – yli 800 kappaletta. Ehdotuksen tehneet nuoret ovat olleet mukana konsertin suunnittelussa ja myös artisti valikoitui heidän toiveidensa pohjalta.

Pääsymaksuton nuorten meripäiväkonsertti järjestetään keskiviikkona 26.7 klo 20.30 alkaen Meripäivä Areenalla Kotkan kauppatorilla. Konsertin pääyhteistyökumppanina toimii Kymen Seudun Osuuskauppa.