Kotka mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa – kevätsiivousta koko toukokuun

Julkaistu 17.04.2023

Kotkassa toteutetaan osana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa yhteistyössä osallisuuden, puistotoimen ja muiden toimijoiden kanssa luonnon kevätsiivousta toukokuun ajan koko kaupungin alueella.

Kevätsiivouksen aikana kaupunki haastaa kuntalaisia, yhdistyksiä, kyläyhteisöjä ja muita toimijoita mukaan siivoukseen järjestämään talkoita, tempauksia ja pieniä siivoustapahtumia ympäri kaupunkia. Ajatuksena on pitää huolta yhdessä kuntalaisten ja yhdistysten kanssa yhteisestä luonnostamme. Talkoita on suunnitteilla mm. päättäjien ja puistokummien kanssa. Haastamme teidät mukaan!

Kaupunki kerää mielellään tietoa talkoista, jotta mahdollisesti tätä kautta paikalle saadaan vielä enemmän talkoolaisia.

Kevätsiivouksen aikana toukokuussa puistojen yleisten jäteastioiden tyhjennystä tehostetaan ja tarvittaessa kerätyn roskapussin voi myös jättää roska-astian viereen. Jos suunnitteilla on vaikkapa kyläyhteisön omat talkoot, voi talkoisiin saada kaupungin puistotoimen kautta jätesäkkejä, lainaan roskankeruupihtejä sekä tilata yleisiltä alueilta kerätyn jätteen noudon.

Joitakin talkoiden ajankohtia on jo tiedossa, liittyä voi reippaasti mukaan kullekin sopivana ajankohtana:

  • To 20.4. Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly osallistuu Miljoona roskapussia -kampanjaan keräämällä roskia reitiltä Juha Vainion katu-Kuusinen. Lähtö Myllyltä (Gutzeitintie 14) klo 9.30.
  • Ti 9.5. hyvinvointiliikunta järjestää roskajumpan Kotkan englanninkieliselle leikkikoululle ja Kotkan ruotsinkieliselle päiväkodille. Roskajumpassa opetellaan kierrättämistä liikunnannallisten leikkien avulla.
  • Ke 10.5. klo 17–19 Kaupunginhallituksen ja kuntalaisten siivoustalkoot, lähtö Mansikkalahdesta.
  • Ke 10.5. klo 17–19 Pihkoon koulun pihatapahtuma, jolloin toteutetaan myös roskien keruu -tempaus

Miljoona roskapussia -valtakunnallinen kampanja-aika on 13.4.–15.6. ja tarkoituksena on kerätä tuona aikana miljoona pussillista roskia pois luonnosta.
Yle seuraa tavoitteen etenemistä kampanjasivullaan. Sivulle käydään itsenäisesti lisäämässä kaikki kerätyt roskapussit kunnan tai kaupungin alueella. Mukana on jo 145 kuntaa tai aluetta. Matka kohti miljoonaa roskapussia startattiin suorassa lähetyksessä 13.4. Yle TV1:ssä ja ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

LINKKI YLEN KAMPANJASIVULLE

Oman talkootapahtuman voit ilmoittaa:

Anni Salo
anni.salo@kotka.fi
puh. 040 809 8095

Roskien nouto ja työvälineet:

Puistotoimi
Satu Ylämäki
satu.ylamaki@kotka.fi
puh. 044 702 4863