Toivo Pekkasen puiston kohtaamispaikka (ID 318)

Julkaistu 09.09.2022

JATKOON

Ehdotus että Toivo Pekkasen puistoon perustetaan yhteinen kohtaamispaikka palveluntarjoajille sekä kuntalaisille. Yhteinen tila hyödyttäisi kuntalaisten palveluiden verkostoitumista sekä monipuolista saavutettavuutta kuntalaisille matalalla kynnyksellä. Paikan toteuttamiseksi riittäisi järjestää tasoitettu alue, jossa olisi ainakin yksipöytätaso sekä tukkipenkki usealle kävijälle. Mahdollisesti jonkinlainen katos.

Idean hyödyt

Kohtaamisten sekä sosialisoinnin merkitys yksilön hyvinvointiin on merkittävä ja vähentää yksilön syrjäytymisen riskiä. Vuorovaikutus auttaa myös vähentämään ennakkoluuloja sekä auttaa avartamaan kuntalaisten tietoutta erilaisista palvelun tarjoajista sekä heidän asiakkaistaan. Yhteistyön kehittäminen eri paikallistoimintojen kesken mahdollistuu/vahvistuu. Uusi paikka tarjoaa kaikille avoimen tilan, jossa voidaan yhteistyössä järjestää tapahtumia kuntalaisille sekä pystytään vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Palveluille tarjoutuu matalan kynnyksen paikka kohdata asiakkaitaan vapaammassa ympäristössä. Sijainti on hyvin lähellä eri toimijoiden toimipisteitä sekä saavutettavissa vapaasti kävijöille. Valmiit reitit ja tiet tarjoavat mahdollisuuden osallistumiseen myös liikuntarajoitteisille.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Jelppiskoti – kotham kulttuuripaja – Kakspy – Lokkimedia – Osku Mediatalo – Ohjaamo – Kulttuurikeskus Mylly – Kumppanuustalo Viikari – lähikoulut – Rannikkopajat –Nuorisotyö – Sosiaalityö – KotkaPride – Kotkan kaupunki – Kymsote – läheiset palvelutalot

Vastaus

Ideasi on edennyt jatkoon ja sitä käsitellään Kotkansaaren ja Hovinsaaren työpajassa Kumppanuustalo Viikarin Loistossa (Mariankatu 24, 48100 Kotka, 1.krs.) 13.10. klo 17-19.

Ideaasi käsiteltiin työpajassa ja se eteni äänestykseen.