Meripäivät saa 60-vuotislahjaksi oman juhlaposson – sydämen-
muotoinen herkku jaetaan rakkaan kanssa

Julkaistu 19.07.2022

Suosittu kesätapahtuma Kotkan Meripäivät juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Tasavuosien kunniaksi Leistin leipomon Antti Muuri suunnitteli juhlaväelle erikoisposson. Sydänposso on myös oodi Kotkan kaupungin arvoille: reiluus, rohkeus ja rakkaus.

Kotka on tunnettu merellisestä ympäristöstä, kauniista puistoistaan ja rennoista kesätapahtumistaan. Paikallisia makuelämyksiä edustaa rakastettu posso, joka on ohut, rapea ja sokeroitu perinneherkku omenahillotäytteellä.

”Posso on varmasti kaikille kaupunkilaisille tuttu ja sitä saatetaan kurvata kauempaakin tänne herkuttelemaan. Nyt Meripäivät täyttää 60 vuotta ja on hienoa, että merkkipäiviä juhlistetaan yhdistämällä kaksi ikonista kotkalaisuuden symbolia: posso ja Meripäivät”, toteaa Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö.

Juhlapossolla tuttu maku, eri muoto

Perinteisiä possoja on leivottu kaupungissa jo 1940-luvulta lähtien. Kotkalaisille posso on lähes pyhä asia.

”Halusimme tuoda jotain hauskaa ja herkullista Kotkan Meripäivien juhlavuoteen. Kunnioitamme kuitenkin alkuperäistä reseptiä, mutta muoto on uusi. Juhlaposso on hieman leveämpi ja sydämenmuotoinen”, kertoo Leistin leipomon Antti Muuri.

Posso jaettavaksi
Tämä herkku on tarkoitettu jaettavaksi.

Sydänposso on kunnianosoitus Meripäiville, mutta se kuvastaa myös Kotkan kaupungin arvoja, joita ovat reiluus, rohkeus ja rakkaus.

”Tämä herkku on tarkoitettu jaettavaksi. Toivomme, että juhlapossoja nautitaan Kotkan kesässä yhdessä ystävän tai rakkaan kanssa. Koitapa syödä sokeroitua sydänpossoamme kahdestaan ilman käsiä”, Muuri haastaa virnistäen.

Kotkan Meripäivät sopii koko perheelle

 Vuoden 2022 Kotkan Meripäivät järjestetään tuttuun tapaan heinäkuun lopussa.

 ”Sydänposso on ihana yllätys juhlavuoteemme. Tällä kertaa Meripäiviä vietetään retroteemalla ja luvassa on nostalgiaa, ikonisia yllätyksiä ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Nyt palaamme myös juurillemme Sapokkaan ja ydinkeskustaan, mutta juhlahumua voi aistia ympäri kaupunkia”, lupaa Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

www.meripaivat.com