Kyminsuuntien silta Jumalniemessä remontoidaan ja sillalta katkaistaan ajoneuvoliikenne maanantaina 25.4. Jalankulun ja pyöräilyn yhteys sillalla säilyy.

Muutoksen myötä myös bussireitti Jumalniemen alueella muuttuu. Muutos astuu voimaan 25.4. ja kestää syksyyn 2022 asti.

Joukkoliikenteen osalta muutos koskee seuraavia linjoja:

20 Karhula – Karhuvuori – Mussalo, 25 Karhula – Karhuvuori – Mussalo – Keskusta sekä palvelulinjat P012 ja P013.

Jumalniemen kautta kulkevat linjat kulkevat 25.4. lähtien Kyminsuuntien sillan sijasta Uittoväylän sillan kautta ja käyvät kääntymässä Jumalniemen liikenneympyrässä siten, että  linjojen pysäkit pysyvät ennallaan. Kyminlinnan suunnasta tullessa linjat pysähtyvät poikkeusaikana myös Kyminlinnantien ja  Kyminsuuntien risteyksen pysäkillä.

Palvelulinjat P012 ja P013 ajavat Jumalniemessä edelleen kauppa-alueilla olevien palvelulinja-pysäkkien kautta.

Reittimuutos pidentää linjojen ajoaikaa 1 – 2 minuuttia, mutta linjojen lähtöaikoihin ei tule muutoksia. Linjoilla 20 ja 25 on lähtöajat Karhulasta , Karhuvuoresta sekä Mussalosta, muut linjojen ajat Kotkan seudun reittioppaassa (kotka.digitransit.fi) ovat arvioaikoja.

Huom! Kyminsuuntien sillalla säilyy remontin ajan jalankulun ja pyöräilyn yhteys, eli linjoilta 1, 6 ja 9 säilyy muutoksen aikana  normaali kävely-yhteys Kyminsuuntien risteyksen pysäkeiltä Kyminsuuntien sillan kautta Jumalniemen alueelle .

Muutettujen linjojen uusittu reitti on näkyvissä myös Kotkan seudun reittioppaan reittihauissa 25.4. alkaen olevissa hauissa.