Myyntiautomaatti Kuutsaloon (ID #14)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON

Myyntiautomaatti Kuutsaloon. Kuutsaloon pääsee hyvin ilmaisella yhteysaluksella, siellä on kaunis ranta ja leirintä-alue. Kuutsalosta otettiin myös ensimmäinen radioyhteys. Saaressa on myös paljon muuta kaunista tutkittavaa. Idea voitaisiin toteuttaa laittamalla joko tuurisillalle tai Santaniemeen leirintäalueelle myyntiautomaatti, josta saisi esim. iskukuumennettua maitoa, kolmioleipiä, vesipulloja, kuivaruoka-ainekset yms. Myyntiautomaatin voisi laittaa kesäksi, sillä silloin Kuutsalossa käy turisteja ja pienen mainonnan kanssa turismia saataisiin kasvatettua huikeasti.

IDEAN HYÖDYT

Turismi saaristoon lisääntyisi, ihmiset pääsisivät nauttimaan saariston tarjoamista asioista helpommin, saaristoon matkailee kaiken ikäistä porukkaa. Ihmiset pääsisivät luonnon lähelle ja pystyisivät kuitenkin ostamaan ruokaa ja juomista. Kotkan kaupunki saisi myös tuottoa myydyistä elintarvikkeista.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Esim. Vendorpoint tarjoaa sopivia myyntiautomaatteja. Automaatin olisi hyvä olla isompaa mallia jotta valikoima olisi laaja, esim. Vendorpoint Easy 14 tai Colosseo.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Kaupunki ei itse tuota tällaisia palveluja vaan ne syntyvät yrittäjävetoisesti. Lisäksi myyntiautomaatti olisi kaupungin toteuttamana liian kallis ja kustannukset ylittäisivät osallistavalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Osallistuva budjetointi ei myöskään huomioi pitkäaikaisia ylläpito- ja huoltokustannuksia.