Kuntaliitoksen suunnittelu Kouvolan kanssa (ID #81)

Julkaistu 30.03.2021

EI JATKOON 

Selvitystyö Kotkan liittämiseksi osaksi Suur-Kouvolaa.

IDEAN HYÖDYT

Suur-Kouvola toisi isoja synergiaetuja molempiin kaupunkeihin. Isot säästöt ja mahdollisuus moottoritiehen Kouvolan ja Kotkan välille. Uusi Kouvolan satamakaupunki toisi tunnettavuutta koko alueelle. Kotka saisi osana Kouvolaa paljon positiivista imagoa. Uusi Kouvolan Meripäivät aloittaisi uuden luvun vanhan näivettyvän festivaalin historiassa.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Valtio tukisi hanketta massiivisesti.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja todenneet, ettei sitä voida toteuttaa osana osallistuvaa budjetointia.

Kotkan ja Kouvolan fyysinen välimatka pituudeltaan niin pitkä, että ehdotuksessa esiintuotuja isoja säästömahdollisuuksia ei ole käytännössä mahdollista saavuttaa. Kaupunkien henkinen etäisyys toisistaan on joissain asioissa vielä fyysistä etäisyyttä pitempi. Kun vertailemme sisämaakaupungin ja Suomen suurimman yleissataman ympärillä olevaa kansainvälistä kaupunkia, niin huomaamme, että kaupunkien kulttuurierot ja erot toimintatavoissa ovat suuret. Voimme arvioida, ettei valtion mahdollinen yhdistymistuki riittäisi kattamaan kulttuurierojen muutosprosessia eikä tuomaan sitä etua, mitä ehdotuksella haetaan. Tässä vaiheessa on järkevää jatkaa yhteistyötä omina itsenäisinä kaupunkeina ja katsella mahdollisia kuntaliitoskumppaneita toisaalta. Samalla voimme tarkastella uusia mahdollisia kuntayhteistyökumppaneita myös tuoreista suunnista.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö, p. 040 097 5211