Esa Partanen: ”Kotkalla on potentiaalia nousta ilmastotyössä kaupunkien kärkikastiin”

Julkaistu 03.02.2021

Kotkan kaupungilla aloitti helmikuun alusta uudessa kestävän kehityksen asiantuntija -toimessa aiemmin Cursor Oy:llä asiantuntijatehtävissä työskennellyt Esa Partanen.

Ympäristöpalveluiden alle sijoittuvan toimen keskeinen alkuvaiheen sisältö on koordinoida tuoreen, koko kaupunkikonsernia koskevan Kotkan ilmasto-ohjelman 2020 – 2030 ( https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupungin-ilmastotyo/ilmasto-ohjelma/) toteuttamista.
Ympäristötekniikan diplomi-insinööri Partanen toimi Kotkan ilmasto-ohjelman valmistelussa asiantuntijakoordinaattorina.

”On hienoa päästä vauhdittamaan Kotkan ilmastotyötä tämän kunnianhimoiseksikin luonnehditun ohjelman avulla”, Partanen iloitsee.
”Täällä on paljon hyviä asioita ilmastotyössä jo tehty ja käynnissä. Esimerkiksi päästöjen kannalta isoimpiin kysymyksiin kuten energiantuotantoon sekä liikenteeseen liittyvien toimien valmistelut ovat hyvässä vauhdissa, ja kun ottaa huomioon kaikki muutkin toimenpide-kokonaisuudet, on oikeasti potentiaalia siihen, että Kotka nousee ilmastotyössä kaupunkien kärkikastiin”.

Toimeen liittyy myös kestävän kehityksen muihin teemoihin liittyviä asioita, kuten laajemman kestävän kehityksen toimintamallin valmistelu kaupungille sekä luonnon monimuotoisuuden edistämiseen liittyvät asiat.

”Esimerkiksi luonnon monimuotoisuus on teema, jonka tärkeyttä on Suomessa alettu ymmärtämään myös yhteiskunnan toimivuuden kannalta viime aikoina paremmin” Partanen nostaa.
”Niin luonnon monimuotoisuuden kuin ilmastotoimien osalta paikallistasolla tehtävät toimet ovat usein varsin merkityksellisiä. Ne tuovat asiat konkreettiseksi ja edistävät sekä kaupungin oman organisaation, asukkaiden, yritysten ja muiden tahojen tietoisuutta teemoista, jolla on sitten usein laajempaa merkitystä”.

Partanen aloitti toimessa 1.2. Hän on työskennellyt Kotkan kaupungilla aiemmin vuosina 2012-2014 energia- ja ilmasto-asiantuntijana kaupunkisuunnittelussa.

”Kyllähän tämä uusi työ tulee olemaan aiempaa kaupungin jaksoa nähden vielä laajemmin organisaation eri ihmisten kanssa toimimista”, Partanen luonnehtii.
”Cursor-tausta tuo myös hyvin mahdollisuutta hyödyntää laajemmin seudun verkostoja kestävän kehityksen edistämisessä”.