Miten Kotkan tulisi toimia ilmasto-asioissa? Vastaa ilmastokyselyyn

Julkaistu 14.05.2020

Ilmastokysymykset ovat ajankohtainen aihe, ja kaupunkien rooli ilmastotyössä on merkittävä. Kotkan kaupunki liittyi huhtikuussa 2019 hiilineutraalit kunnat (Hinku)-verkostoon ja samalla sitoutui merkittäviin päästövähennyksiin.

Kotkan kaupungin ilmasto-ohjelman päivitys on työn alla, ja sen on tavoite olla päätöksenteossa syksyllä 2020. Nyt sinä kotkalaisena voit vaikuttaa ohjelman sisältöön ja tavoitteisiin. Kysely on tarkoitettu paitsi kaikille Kotkassa asuville, myös ulkopaikkakuntalaisille, jotka käyvät Kotkassa töissä tai opiskelemassa.

Kyselyssä voit kertoa mitä odotat ilmasto-ohjelmalta. Minkälaisia muutoksia olisit valmis tekemään omaan arkeen päästöjen vähentämiseksi? Miten Kotkan kaupunki voisi auttaa sinua tekemään kestävämpiä valintoja ja hillitsemään ilmastonmuutosta? Mitä muita ilmastotekoja kaipaat kaupungilta?

Kysely toteutetaan nimettömänä ja kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yhteensä 10 kpl seuraavia palkintoja (voittaja voi valita tuotteen):

  • Kotkan seudun joukkoliikenteen Waltti-arvokortteja (haltijakohtainen), johon on ladattu 45 euron edestä arvoa, kts. www.kotka.fi/joukkoliikenne
  • Kotkan kaupunkipyöräjärjestelmään kausipassi kesäkaudelle 2020 (Arvo 45 eur, kts. www.kaakau.fi/kotka)
  • Lahjakortti Random Bikes pyörähuoltoliikkeeseen /pyörätuotteiden verkkokauppaan (arvo 50 eur, kts. www.randombikes.fi)
  • Lahjakortti ResQ-hävikkiruokasovellukseen (50 € arvosta krediittejä, kts. www.resq-club.com/fi/ – huom: poikkeusaikana tarjolla myös ei-hävikkiruokaa)

Lisäksi arvotaan 10 kpl Miä ❤ Kotka -t-paitoja.

Osallistu kyselyyn viimeistään maanantaina 25.5. osoitteessa bit.ly/kotkailmasto

Lisätietoja kaupungin ilmastotyöstä:
https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupungin-ilmastotyo/